Избрани Новини

Четири катастрофи с петима ранени през уикенда в Благоевградско

Двама са с опасност за живота

На територията на област Благоевград през почивните дни станаха следните ПТП:

- На 5.09. около 11:20 часа на кръстовище, образувано между ул.“С.Радев“ и ул.“Б.Ангелушев“ в Благоевград е станало ПТП, при което лек автомобил „Шевролет“ с 60-годишен водач от Благоевград, движейки се по ул.“Б.Ангелушев“, завива наляво по ул.“С.Радев“ и блъска 31-годишна жена от Благоевград, пресичаща пътното платно на обозначено за целта място. Без опасност за живота е пострадала пешеходката, която е настанена за лечение в МБАЛ-Благоевград. Пробата за наличие на алкохол в издишания въздух на водача на автомобила е отрицателна.

- На 6.09. около 16:35 часа на кръстовище, образувано от бул.“Гоце Делчев“ и ул.“Панаирски ливади“ в гр.Гоце Делчев лек автомобил „Фолксваген Голф“ с 49-годишен водач от с.Фъргово, община Сатовча, допуска ПТП с движещ се по път с предимство мотоциклет „Кимко“. При инцидента, с натъртване на дясното рамо и охлузвания по тялото, е пострадал 17-годишният мотоциклетист, който след извършен медицински преглед е освободен за домашно лечение. Пробите за наличие на алкохол в издишания въздух на водачите са отрицателни.

- Вчера около 01:50 часа на кръстовище, образувано от ул.“Радон Тодев“ и ул.“Отец Паисий“ в Банско лек автомобил „Мерцедес“ с 37-годишен водач от с.Рилци не спира на пътен знак Б2 и блъска лек автомобил „Дачия“, който от своя страна се блъска в паркиран лек автомобил „БМВ“. При инцидента, с охлузвания по краката и главата, е пострадала 39-годишна жена от София, пътуваща в лекия автомобил „Дачия“. С техническо средство е установено, че водачът на лекия автомобил „Мерцедес“ е шофирал с наличие на 1,03 помила алкохол в издишания въздух.

- Вчера около 17:20 часа на ПП1 Е-79 в района на Благоевград лек автомобил „Ситроен“ с 47-годишен водач от Благоевград, движейки се с несъобразена с пътните условия скорост в посока от Дупница към Благоевград, на лява крива се удря вляво в еластична ограда и се преобръща в лентата за насрещно движение. При инцидента водачът на автомобила и пътуващата в него 48-годишна жена от Благоевград са пострадали с опасност за живота.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов