"Летящата принцеса" ще кацне днес в Благоевград - blagoevgrad.utre.bg

"Летящата принцеса" ще кацне днес в Благоевград

18 септември 2019, 09:40 | blagoevgrad.utre.bg
  • Снимка:
    ДТ "Н.Вапцаров" Благоевград

Това е първата премиера в новия сезон на ДТ "Н.Вапцаров" - Благоевград

Днес от 18:00 ч. и на 21 септември от 11:00 ч. Драматичен театър „Никола Вапцаров” - Благоевград ще представи детския спектакъл „Летящата принцеса” по Джордж Макдоналд.
Няколко дни след първия учебен звънец децата в Благоевград ще могат да гледат новия спектакъл на театъра „Летящата принцеса”. Това е първата премиера в новия сезон, който ще бъде изцяло посветен на стогодишнината на театъра.
Часът на премиерата е различен – спектакълът ще бъде представен за първи път пред публика в 18:00 ч.
Заради прокобата на злата магьосница Моргана кралската дъщеря Росарио е обречена постоянно да лети, вместо да стъпва по земята. Освен лекокрила, тя е и леконравна - не умее да усеща състрадание към чуждото нещастие и не може да изпитва чувства. Единственото място, в което принцесата е различна и „здраво стъпила на земята“, е езерото, в което обича да плува.
Дали магията ще бъде развалена и кога ще се появи принц Леополд, какви пакости ще свърши гарванът Клоталдо …?
Режисьор на „Летящата принцеса” е директорът на театъра Маргарита Мачева, а за нея това е първа работа по детски спектакъл.
Малките зрители ги очаква магическа реалност, приказка, разказана  с  песни на живо и прекрасна визия, за която работят сценографът Константин Вълков и композиторът Пламен Мирчев - Мирона.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета