Алкохол в тайник на лекотоварен автомобил откриха на ГКПП Кулата - blagoevgrad.utre.bg

Алкохол в тайник на лекотоварен автомобил откриха на ГКПП Кулата

13 септември 2019, 11:56 | blagoevgrad.utre.bg
  • Снимка:
    Агенция "Митници", архив

    Спиртните напитки са над 48 л

Превозното средство било управлявано от гръцки гражданин

Алкохол в тайник на лекотоварен автомобил, пътуващ от България за Гърция, задържаха митнически служители от ГД „Митническо разузнаване и разследване“ при проверка  на 4.09.2019 г.
Превозното средство, управлявано от гръцки гражданин, е отклонено за митническа проверка, при която в пода на товарното помещение е открит специално изработен тайник, широк метър и половина, замаскиран с тапициран капак. Вътре се превозвали 66 бутилки с високоградусов алкохол. Спиртните напитки са с общо количество от над 48 л. Сред иззетите бутилки са уиски, водка, джин, ром, облепен с български бандерол. По случая е съставен акт за установяване на акцизно нарушение.
При друг подобен случай, отново в района на ГКПП Кулата, в края на август митническите служители откриха 75 бутилки (53 литра) алкохол с български бандерол. Въпреки че алкохолът е с редовен български бандерол, количествата му надминават обема, разрешен за пренос за лична употреба, затова при преминаването им през границата пратките следва да бъдат обявени и придружени с акцизни документи.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета