В затвора отиват подсъдими, склонявали към развратни действия - blagoevgrad.utre.bg

В затвора отиват подсъдими, склонявали към развратни действия

14 септември 2019, 09:00 | blagoevgrad.utre.bg
  • Снимка:
    pixabay

Карали жени да се занимават с проституция

Районна прокуратура - Благоевград постигна споразумение със защитата на подсъдимите П.М. и К.Г., обвинени за извършени от тях престъпни деяния – набиране, траспротиране и приемане на отделни лица с цел използване за развратни действия.

През м. април 2017 г. подсъдимият П.М. набрал и приел в жилища в Кочериново лице от женски пол с цел да бъде използвана за развратни действия, независимо от съгласието й. Той мотивирал, убеждавал и оказал психическо въздействие върху нея, за да я склони да се занимава с проституция, чрез обещаване и получаване на облаги. Освен това М. я транспортирал с таксиметрови автомобили до хотелите в Благоевград – „Ринг“, „Рио“ и „Ертанком“, с цел предлагане и предоставяне на сексуални услуги срещу заплащане.

В началото на 2019 г. двамата подсъдими, в съучастие, набрали и настанили в жилище в  Благоевград две лица от женски пол с цел проституция. Едно от тях било момиче, ненавършило осемнадесетгодишна възраст. На другата пълнолетна бил нанесен побой и отправени заплахи, за да бъде склонена да извършва развратни действия. Късно вечерта на 12.04.2019 г., подсъдимият М. транспортирал отделно лице в Благоевград до хотелска стая в града, с цел да бъдат получени пари от предоставени сексуални услуги.

Подсъдимите П.М. и К.Г. са се признали за виновни. Наложените им наказания са съответно на П.М. – две години „лишаване от свобода“ с „общ“ режим на изтърпяване и глоба в размер на 30 000 лева и четири години „лишаване от свобода“ при „строг“ режим на изтърпяване на К.Г., който извършил престъпленията при условията на опасен рецидив.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета