Събраха 62 чувала с отпадъци в Пирин - blagoevgrad.utre.bg

Събраха 62 чувала с отпадъци в Пирин

14 септември 2019, 15:06 | blagoevgrad.utre.bg
  • Снимка:
    ДНП "Пирин"

    “Отпадъците – в раницата!”

Участваха и около 70 доброволци - туристи, любители на планината.

Служители на Дирекция "Национален парк „Пирин” и любители на планината събраха 62 чувала с отпадъци от защитената територия
За поредна година Дирекция „Национален парк Пирин“ се включи в националната кампания „Да изчистим България заедно“, като организира почистване на защитената територия.
На 13 септември паркови служители и членове на клуб "Пирински стражи" почистиха туристическите пътеки от хижа Вихрен до Муратово езеро и Рибно езеро. Събраните отпадъци бяха по-малко от очакваните.
На 14 септември експерти и охранители от дирекцията на “Национален парк Пирин” излязоха, за да почистят подходите към защитената територия. Към почистващите в Парков участък "Вихрен" се присъедини и Мирослав Калугеров - директор дирекция "Национална служба за защита на природата" в МОСВ.
Желание да участват в почистването изявиха и около 70 доброволци – туристи, любители на планината.
На територията на петте паркови района бяха почистени местностите Бетолово, Пещерата, Буката, Изворите, Тодорова орница, пътеката „Ролбан”, района около х.„Безбог” и водохващането на река Мозговица.
Събрани са около 62 чувала с отпадъци – следи от човешкото присъствие сред природата. “Отпадъците – в раницата!” - това е успешното решение, около което се обединиха участниците в кампанията.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета