Избрани Новини

За първи път! Две премиери в една вечер на "Играем Шекспир"

Непрофесионалистите от трупа "Адмиралтейците" покориха Благоевград

За първи път - не само в Благоевград, но и в страната! - непрофесионални актьори изнесоха за една вечер две премиерни представления! При пълни зали! И огромен интерес! Защото група "Адмиралтейци" към Школата на Бранимир Митов "Ер малък" на ДТ "Проф.Енчо Халачев" - Благоевград събира не деца, а хора на различна възраст, но еднакво силно обичащи театъра и мечтали да видят себе си като актьори на сцената.

5 жени и 1 мъж - всеки от тях с различна професия, начин на живот и възраст. Деси, Ива, Мария, Милена, Снежи и Ники влязоха в ролите на Макбет, лейди Макбет, Ричард 3, лейди Ана, Дойката и Жулиета. За два месеца те научиха текстове, научиха и какво е да бъдеш под светлините на прожекторите.

За първи път в Благоевград непрофесионални актьори над 25 г. превземат театралната сцена с "Играем Шекспир". Групата "Адмиралтейци" е част от семейството на Драматичен театър "Проф.Енчо Халачев". Идеята е на директора на театъра Бранимир Митов, който това лято покани всички желаещи да се включат в нея.

Актьорите играха със замах, въодушевление и силно сценично присъствие. Показаха талант и добро познаване на Шекспир и неговите герои. Умелата ръка на режисьора Бранимир Митов ги водеше през трудните характери на образите, през специфичната Шекспирова реч, с която дори и професионални актьори не винаги се справят. Но когато си воден от любов към театъра, когато си просмукан от емоциите на героя, в чиято роля си се въплътил, няма как публиката да не ти повярва и да не те приеме.

Това се случи вчера на двата премиерни спектакъла на "Играем Шекспир" - щастлива публика, уморени, но удовлетворени актьори, доволен режисьор. Който обеща нови срещи с изкуството на тези нови за Благоевград актьори, доскоро дори не подозиращи, че в тях дремят такива актьорски таланти.

И още следващата седмица предстои нова театрална среща - този път с изкуството на малките актьори от Школата "Ер малък". Благоевград обича театъра!



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)