Избрани Новини

Потрошиха велосипедисти и мотоциклетисти през уикенда

Причините са отнемане на предимство и несъобразена скорост

Следните ПТП са станали на територията на област Благоевград през почивните дни:

- На 13.09. около 18:15 часа в района на кръстовище, образувано между ул.“Иван Михайлов“ и ул.“Александър Фон  Хумболд“, лек автомобил „Фиат Браво“ с 55-годишен водач от Благоевград  блъска 10-годишен велосипедист, пресичащ по пешеходна пътека. Детето е пострадало с охлузна рана на крака. Пробата за наличие на алкохол в издишания въздух на водача на автомобила е отрицателна.

- На 13.09. около 19:30 часа в района на разклона за с.Мощанец 45-годишен велосипедист от Благоевград, завивайки наляво, навлиза в лентата за насрещно движение, отнема предимството на лек автомобил „Ауди“ и допуска ПТП. С охлузна рана на ляв крак е пострадал велосипедистът. Пробите за наличие на алкохол в издишания въздух на водачите са отрицателни.

- На 14.09. около 16:55 часа на ул.“Вл.Черноземски“ в Благоевград лек автомобил „БМВ“ с 23-годишен водач от гр.Сандански, излизайки от реда на паркиране и завивайки в обратна посока при наличие на пътна маркировка „М1“, отнема предимството на идващ зад него мотоциклет „Пиаджо“  с 44-годишен водач от Благоевград, който, за да избегне удар с автомобила, спира рязко и пада на пътното платно. С охлузни рани и без опасност за живота са пострадали мотоциклетистът и 5-годишно момче, пътуващо с него. Пробите за алкохол са отрицателни.

- Вчера около 16:10 часа на път II-19 между с.Места и Банско мотоциклет „Сузуки“ с 54-годишен водач от София, движейки се с несъобразена с пътните условия скорост, на ляв завой излиза вдясно от пътното платно и се преобръща. Мотоциклетистът е пострадал с фрактура на гръден прешлен и без опасност за живота. Пробата за наличие на алкохол е отрицателна.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов