Започва санирането на сградите на пожарната и полицията в Разлог - blagoevgrad.utre.bg

Започва санирането на сградите на пожарната и полицията в Разлог

18 септември 2019, 20:34 | blagoevgrad.utre.bg
  • Снимка:
    Община Разлог

Бе направен водосвет за успешен старт на проекта

Днес кметът на Община Разлог инж.Красимир Герчев официално даде старт на проекта “Повишаване на енергийната ефективност на административни сгради на РУ - Разлог и РСПБЗН - Разлог”, след което бе направен водосвет за успешен старт на проекта.
На церемонията освен кмета присъстваха председателят на Общински съвет - Разлог д-р Мария Копанарова, Иван Гюров - зам.кмет по икономически и правни въпроси, инж.Венцислав Гърменов - зам.кмет по социалните дейности, главен комисар Николай Николов - директор на ГДПБЗН - София, комисар Георги Пармаков - директор на РДПБЗН-Благоевград, старши комисар Дойчин Дойчинов – директор на областна дирекция на МВР-Благоевград, инспектор Костадин Добрев – началник на РСПБЗН-Разлог, Христо Арнаудов – началник на РПУ - Разлог, общински съветници, служители на общинска администрация - Разлог, служители на РПУ- Разлог и РСПБЗН - Разлог, жители и гости на града.
Проекта има за цел да постигне конструктивно възстановяване на сградата и изпълнени мерките за енергийна ефективност. Енергийните мерки, които ще бъдат приложени ще имат и допълнителен ефект - осигуряване на рентабилна експлоатация на сградите на държавната администрация, което ще позволи устойчиво да продължи управлението и поддръжката им. Проектът се финансира по Оперативна програма „Региони в растеж” 2014 -2020.
Една от основните цели е да се подобри енергийната ефективност на административни сгради публична държавна собственост, в които се помещават Районно управление "Полиция" – град Разлог и Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” гр. Разлог”. Изпълнението на проекта ще допринесе за : повишаване на комфорта на служителите в държавната администрация и хората, обслужвани там , осигуряване на по-добро качество на въздуха, условия за живот и работна среда в съответствие с критериите за устойчиво развитие,намаляване на разходите за енергия на обществените сгради.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета