Избрани Новини

Национална изложба "Карикатура“ 2019 година откриват в Сандански

Местните творци ще бъдат представени от карикатурите на Кирил Божкилов

Националната изложба “Карикатура” е традиционно събитие - ежегоден преглед на най-високите постижения на съвременните български художници, работещи в областта на различните жанрове на карикатурата. Организира се от Съюза на българските художници.
Днес в 18:30 ч. в Художествената градска галерия за първи път, със съдействието на Кирил Божкилов и съдействието на Община Сандански, част от националната изложба ще бъде представена пред публиката в Сандански. 27 от най-добрите артисти в жанра ще покажат своята позиция към наболели политически проблеми и вечните теми в човешките взаимоотношения, обхващайки всички нюанси на пресъздаването им – от добронамерен хумор и смях през сълзи до гротеска и протест.
Как да погледнеш към сериозното с усмивка ще покажат познатите от страниците на периодичния печат имена като Ивайло Цветков, Срацимир Савов, Николай Георгиев–Кайо, Георги Чалъков-Чалъчето, Иван Кутузов-Кути, Валери Александров-Валекс, Николай Пекарев и др.
На изложбата в Сандански ще бъдат представени общо 93 работи. Местните творци ще бъдат представени от карикатурите на Кирил Божкилов.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов