Избрани Новини

Започва походът "По стъпките на Самуиловите воини“

Провежда се по случай 1005-тата годишнина от управлението на цар Самуил

Започва Националният туристически поход „По стъпките на Самуиловите воини“. Той се организира от сдружението „Млад планинар“ в Петрич в партньорство с Народно читалище „Гоце Делчев“ в село Ключ.
Походът е в една походна колона по 5-километровия път от НПМ „Самуилова крепост“ – с.Ключ в община Петрич. Сборният пункт е паркинга пред Национален парк-музей „Самуилова крепост“, където от 9 до 9.30 ч. ще се събират всички участници. След кратък инструктаж на ръководителите на ученическите групи се тръгва по тематичния маршрут „Пътят на Самуиловите воини“ до местността „Гергевче“, която е над селото.
През 2019 год. походът се провежда по случай 1005-тата годишнина от управлението на цар Самуил. Той е традиционен и дава възможност на туристите ежегодно да преминават през интерактивния туристически маршрут „Път на Самуиловите воини“.
Преходът е от Т3 категория на трудност. НПМ „Самуилова крепост“ е обект от Националното  движение „Опознай България – 100 национални туристически обекта“ и Националното движение „Обичам България“.
Основен организатор и координатор на дейностите по провеждане на Национален туристически поход „По стъпките на Самуиловите воини“ НПМ „Самуилова крепост“ – с.Ключ е сдружение „Млад планинар“ - Петрич.
В похода участват групи ученици, туристически дружества от страната, клубове и секции по туризъм с неограничен брой туристи.

По маршрута се включват и индивидуални участници и самостоятелни групи, които не принадлежат към определена организация.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)