Избрани Новини

Започва Балканският младежки фестивал

В Сандански ще се проведе XХIV-то му издание

От 25 до 27 септември в град Сандански ще се проведе XХIV-то издание на Балканския младежки фестивал “Младостта на Балканите” (БМФ).
Водени от целите на Балканския младежки фестивал „Младостта на Балканите”, за 24-та поредна година организаторите искат да покажат, че младите хора от България, балканските страни и Европа имат желания да се опознаят, да обменят информация, да разширят контактите си в цялото разнообразие от интереси и проблеми, умения и възможности за изяви и сътрудничество. Младите хора обичат разнообразието, приемат предизвикателствата и харесват да се забавляват, докато се трудят и творят заедно, да представят, показват, разпространяват и популяризират посланията си по атрактивен, разбираем и незабравим начин.
Благодарение на Балканския младежки фестивал, идеята за „Балкани без граници“ – граници, изградени от предразсъдъци, стереотипи, недостатъчно познаване и разбиране на другия – има отражение в многобройните приятелства и партньорства, които продължава да създава.
Вече 24 години Балканският младежки фестивал се организира изцяло на доброволен принцип, като всяка година в организацията му се включват 30 доброволци.
Освен това, тридневната фестивална програма е съчетала в себе си таланта на музиканти и също толкова невероятни танцьори, които ще се преборят за наградата на Кмета на Община Сандански в танцовия конкурс Just Dance Competition!
Най-голямото международно младежко събитие в Югоизточна Европа се организира от Сдружение „Балкански младежки фестивал „Младостта на Балканите“, с партньорството и подкрепата на Община Сандански, НЧ „Отец Паисий 1919“, ДЦ „Света Неделя“, ПГ „Яне Сандански“, ЗПГ „Климент Тимирязев“ и др.
П Р О Г Р А М А
25 септември /сряда/
16:00 ч . – Откриване на изложба – Кафе бар „Айсберг“
17:00 ч. – Балканско младежко хоро – пл.„България“
17:30 ч.- Фестивално дефиле – пл.„България“ – Летен театър
18:30 ч. – Откриване на 24-тия Балкански младежки фестивал – Летен театър
26 септември /четвъртък/
11:30 ч. – Еко хепънинг – пл."България"
18:30 ч. – Фестивална програма Just Dance Competition, изпълнения на поп-рок изпълнители и танцьори – Летен театър
27 септември /петък/
16:00 ч. – Тя в Сандански – Художествена галерия, Дом на културата
18:30 ч. – Фестивална програма и закриване на фестивала: изпълнения на поп-рок изпълнители и групи, награждаване – Летен театър



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)