Избрани Новини

Зам.кмет Кралева: Община Благоевград води последователна политика в социалната сфера

Участва в информационна среща за социалното предприемачество

Заместник-кметът на община Благоевград Зорница Кралева взе участие в информационна среща по проект „Действия за подпомагане и подобряване на социалното предприемачество на местно ниво“. По време на форума бяха представени инструменти и мерки, разработени в рамките на проекта за подкрепа на съществуващи и потенциални предприемачи в сферата на социалната икономика. Той се реализира по програмата за Трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГV-А Гърция - България 2014-2020.
Зорница Кралева приветства председателя на Сдружение „Юни Партнерс“ Илина Якова, Евгения Папаниколао, експерт „Планиране, организация и развитие“, община Терми, Гърция и участниците в срещата от името на кмета д-р Атанас Камбитов.
“Темата за социалното предприемачество е особено важна за обществото и най-вече за уязвимите групи от населението. Мога да Ви уверя, че Община Благоевград води последователна политика в подкрепа на социалната сфера. Работили сме и продължаваме да работим по различни програми. Сред тях са програми за обучения на хора с увреждания. Община Благоевград приема на работа хора чрез Бюрото по труда. Доставчик е на много и различни услуги – над 23. Неслучайно за мандат 2015-2019 кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов бе удостоен с приз „Социална община“. Социалното предприемачество може да играе важна роля за развитието на местната икономика и има потенциал за устойчив растеж за приобщаване на различни социални групи. С изпълнение на проекти като тези за подобряване на социалното предприемачество на местно ниво виждаме резултати, които надграждат постигнатото до момента. Вярвам, че когато общини, държава и НПО работят в една посока, всъщност работят за доброто бъдеще на хората и резултатите са налице“, каза Зорница Кралева.
Тя подчерта, че за периода 2015-2019 г. в област Благоевград социалните предприятия са нараснали от 5 до 28.
В срещата взеха участие още Георги Бойков, мениджър проект към СЮЗО, Славина Георгиева и Десислава Данчова, мениджър проекти към „Юни Партнерс“.
Присъстваха представители на областната администрация, неправителствени организации, представители на институции, ученици и студенти.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)