Площад "Македония“ в Благоевград става спортна арена - blagoevgrad.utre.bg

Площад "Македония“ в Благоевград става спортна арена

22 септември 2019, 10:33 | blagoevgrad.utre.bg
  • Снимка:
    Община Благоевград

    Събитието започва в 11 часа

Участие взимат над 30 спортни клуба

Община Благоевград организира „Спортна панорама” за осма поредна година. Събитието ще бъде открито в 11:00 часа днес на площад „Македония“. Участие ще вземат над 30 спортни клуба, които ще представят своята дейност. В рамките на програмата ще бъдат направени демонстрации по различни спортни дисциплини, сред които таекуон-до спортна и естетическа гимнастика, джудо, самбо, бокс и др.
„Спортна панорама” се провежда под егидата на кмета на Благоевград д-р Атанас Камбитов. Тя e сред проявите, с които Община Благоевград цели да популяризира и развива спортната среда в община Благоевград. Благоевград е сред малкото общини, които предоставят базите, общинска собственост за безвъзмездно ползване от спортните клубове. Условието е, клубовете да са регистрирани като юридически лица, с нестопанска цел, работещи в обществена полза на територията на общината.
По същото време, Община Благоевград ще отбележи и Световния ден на ходенето. Проявата е част от Националната програма на БАСВ за физическа активност и развитие на българското население „БУЛФАР -2020”. Спортното събитие е включено в календара на Международната асоциация спорт за всички /ТАФИСА/. Тя има за цел да популяризира здравословния начин на живот чрез практикуване на най-лесно достъпната и естествена физическа активност – ходенето. Трасето и маршрутите за ходенето са достъпни за всички желаещи, без ограничение във възраст, пол, ниво на физическа подготвеност, както и за хора в неравностойно положение.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета