Националното турне на "Историческо изкуство" ще обиколи България (снимки) - blagoevgrad.utre.bg

Националното турне на "Историческо изкуство" ще обиколи България (снимки)

24 септември 2019, 15:00 | blagoevgrad.utre.bg
 • Снимка:
  PR Alternative

  Турнето е през октомври

 • Снимка:
  PR Alternative

 • Снимка:
  PR Alternative

 • Снимка:
  PR Alternative

 • Снимка:
  PR Alternative

 • Снимка:
  PR Alternative

 • Снимка:
  PR Alternative

 • Снимка:
  PR Alternative

 • Снимка:
  PR Alternative

Интерактивната изложба на картини, предмети и съкровища разказва славната българска история

За първи път в България ще бъде реализирано Национално турне на историческо изкуство, което показва възхода и развитието на цивилизациите по нашите земи. Турнето ще се състои от интерактивна изложба на исторически картини, съкровища, предмети и литература, които ще бъдат показани на гражданите в цяла България.
Турнето започва от София и ще бъде официално открито на 7-ми октомври от 17:00 часа за медии и официални гости, а от 8-ми до 12-ти октомври всеки който желае, може да посети изложбата в мраморно фоайе на НДК.
Изложбата “Историческо величие“ в София ще постави началото на национално турне, насочено към въздигане на българския дух и култура. Турнето е със старт София и ще продължи до 27.06. 2020 г., като ще гостува в 27 града от страната: Пловдив, Стара Загора, Бургас, Варна, Шумен, Русе, Велико Търново, Габрово, Видин, Монтана, Враца, Плевен, Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Смолян, Кърджали, Хасково, Сливен, Ямбол, Добрич, Силистра, Разград, Търговище, Ловеч. Всеки посетител ще може да се потопи в историческото величие на България. В продължение на 5 дни във всеки един от градовете ще бъдат изложени автентични предмети и картини.
Експозицията се състои от над 50 картини, огромен брой скулптури и репродукции на автентични съкровища, открити по нашите земи. По време на изложбата са предвидени
демонстрации на обичаи и традиции, запечатали мъдростта и завета на славните български  владетели.
Всеотдайният екип, който стои зад осъществяването на тази изложба, обещава на посетителите да преживеят битието на нашите предци от едни отминали времена. Различни ритуали от миналото ще заживеят нов живот, а за по-авантюристичните посетители ще има и бойни възстановки с автентични оръжия и традиционни облекла.Този размах на идеята има мисия да припомни на всеки посетил изложбата за величието на предците ни. Идеята на събитието е историческата стойност, която се съхранява в картините и експонатите да бъде предадена на децата на България. За това ще се погрижи съпровождащ гид.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета