Избрани Новини

Деца се радват на нови площадки в Благоевград и Рилци (снимки)

Три нови детски площадки бяха открити официално днес

Три нови детски площадки бяха открити официално днес от кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов. Едната от тях е в село Рилци, а другите две са в града – в квартал „Бялата висота” и в квартал „Орлова чука”.

„Сега откриваме тези три детски площадки, общият им брой е 17. Останалите са завършени на 70-80%, до 20 дни всички ще бъдат готови – те са и в селата, и в градските квартали. Всички са направени по иниицативата „Ти предложи! Кмете, направи!” и са изградени там, където хората са пожелали. Финансирането е изцяло от общинския бюджет. Абсолютно всички отговарят на изискванията за безопасно използване”, заяви кметът д-р Атанас Камбитов.

Детските площадки са предназначени за деца от 3 до 12 години.

Кметът Камбитов уточни, че състоянието на изградените детски площадки е добро, общината води регистър. При констатирани посегателства се реагира веднага и съоръженията се ремонтират. „Почти ежедневно се правят такива ремонти. Не се пази имуществото, но по този проблем трябва да работим всички, трябва граждански контрол, няма как общината да има служител до всяка площадка. Този въпрос ще бъде решен с видеонаблюдението. Засега покриваме целия град, на по-късен етап ще включим парковете и селата”, каза още Камбитов.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)