13 са кандидатите за кмет на Благоевград - blagoevgrad.utre.bg

13 са кандидатите за кмет на Благоевград

25 септември 2019, 19:00 | blagoevgrad.utre.bg
  • Снимка:
    Община Благоевград

Атанас Камбитов, който има два мандата зад гърба си, отново бе номиниран от партия ГЕРБ

13 кандидати за кмет на Благоевград бяха регистрирани в общинската избирателна комисия, предаде БНР. Двама от тях са независими, като единият днес беше заличен заради дублиране на имена в подписката, необходима по закон. Около четиристотин са имената в листите за общински  съветници, регистрирани от 30 партии и коалиции.

До късно снощи е продължила работата  на Общинската избирателна комисия по регистрацията на участниците в местния вот. Броят на кандидатите  за кмет е рекорден, заяви Мартин Бусаров.

Бивш областен управител  и заместник кмет от ГЕРБ, трима общински съветника и  няколко известни бизнесмени също се включват в надпреварата за кметското място.

БСП не издигна своя кандидатура, а подкрепи  единият от двамата  независими кандидати. Другият  отпадна  още преди старта. Александър Стамболийски, председател на Съюза на българските транспортни работници, който вчера беше регистриран в условията на неприключила процедура, днес беше заличен:

Атанас Камбитов, който има два мандата зад гърба си и отново бе номиниран от партия ГЕРБ, днес подписа предизборно споразумение с КНСБ, а вицепрезидента Пламен Нанков определи партньорството като „добър модел на сътрудничество“.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета