26 септември - Европейски ден без загинали на пътя - EDWARD (видео) - blagoevgrad.utre.bg

26 септември - Европейски ден без загинали на пътя - EDWARD (видео)

26 септември 2019, 11:39 | blagoevgrad.utre.bg
  • Снимка:
    МВР

Инициативата е на Европейската мрежа на службите на пътна полиция – TISPOL

За четвърта поредна година на територията на цяла Европа ще се проведе мащабната операция EDWARD – Европейски ден без загинали на пътя (European Day Without A Road Death). Инициативата е на Европейската мрежа на службите на пътна полиция – TISPOL. Тя e част от Европейската седмица на мобилността, като целта е да се ограничат до минимум жертвите на пътнотранспортни инциденти. Мотото, избрано от организаторите тази година, е „Обичам семейството си! Да го пазим на пътя!”.

Проектът насърчава участниците в пътното движение да мислят на първо място за безопасността, докато шофират, вървят пеш или карат велосипед. Да са наясно с рисковете, на които може да изложат своя и живота на останалите участници в движението, и не на последно място – как всеки може да допринесе за намаляване на рисковите ситуации на пътя.

На сайта на Пътна полиция е активна и специална секция, посветена на EDWARD. Предвидена е възможност и всеки може да се включи в проекта със своя инициатива и обещание.

През годините в Европейския ден без загинали на пътя, България показва добри резултати. През 2017 г. загина само един човек, а през 2016 и 2018 г. в деня на операцията, у нас няма нито един смъртен случай при ПТП.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета