Избрани Новини

Сдружение "Млад планинар" в Петрич излезе вече извън България (снимки)

Посетиха Национален парк "Езеро Керкини" в Гърция

За първи път младите планинари от Сдружение "Млад планинар" в Петрич излязоха извън границите на България. Заедно с ученици от Северна Македония със специални интереси в областта на биоразнообразието посетиха Национален парк "Езеро Керкини" с цел наблюдение на птици. Вчерашното събитие бе част от честванията на Дните на Зеления пояс, които се провеждат за четвърта поредна година в цяла Европа и са посветени на инициативата Европейски Зелен пояс. Популяризирането на Зеления пояс у нас се случва благодарение на подкрепата на германската организация EuroNatur, която партнира на Българската фондация Биоразнообразие в нейната работа по Зеления пояс.
"Научихме много за “Желязната завеса” и как в миналото е разделяла Европа на Източна и Западна. А строго охраняваната гранична зона е дала шанс на природата да се развива, необезпокоена от човешко присъствие.
Научихме още много за Беласица – планината, където се срещат три държави, с уникална природа и биоразнообразие, богата история, съхранени традиции и култура, едно чудесно място за природен- и еко туризъм. Но имаме още много да учим и си пожелаваме скоро да я видим и откъм Северна Македония", споделят младите планинари.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов