Избрани Новини

Нова стъпка в развитието на културата в Благоевград!

Рок фестивал за авторска музика обединява творци и фенове

Община Благоевград разработва идейно предложение за реализиране на проект „Подобрен достъп до изкуство и култура“ по Програма PA14 „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество“. Идеята е да бъда създаден фестивал за авторска рок музика, в партньорство с Исландския културен център на Рейкявик. Целта е да се насърчи творчеството в посока създаване на текстове и музика при местни артисти. Освен това в събитието, което ще бъде превърнато в традиционно, своето място ще имат и творци, работещи в различни аспекти. Ще има възможност за създаване на графити, арт инсталации и др. Намерението на Община Благоевград е да реализира фестивала в парк „Бачиново“, като артисти ще бъдат разположени и по цялото продължение на Алеята на здравето. Предвижда се изграждането на художествено осветление около езерото в парка, което ще допълва атмосферата по време на фестивала.
В тази връзка днес бе проведен информационен ден по Резултат 2 „Подобрен достъп до култура и изкуства“ от Програма PA 14 „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество“, финансирана от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 г. в Благоевград, където участие взеха представители на културни институции от цяла Югозападна България.
Събитието се организира от Министерството на културата с логистичното съдействие на Областния информационен център в Благоевград. Освен културните институции, в срещата участваха още представители на общински администрации, читалища, неправителствени организации и медии. Благоевград е един от 10-те центъра, в които се провежда информационната кампания за популяризиране на тази възможност за финансиране на различни видове изкуства и културни събития.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)