Избрани Новини

Струмишки автори с литературно четене поздравиха колегите си по перо в Благоевград

Разгледаха централната читалищна библиотека

Народно читалище "Н.Вапцаров" - Благоевград отново посрещна гости от Северна Македония. Този път те са от Струмица и дойдоха по проект, спечелен от Културния им дом в партньорство с благоевградското читалище. Пристигнаха 9 литературни творци и библиотечни работници, които бяха посрещнати от ръководството на читалището и благоевградските им колеги.

Това е втора подобна среща. Първата беше през юни, когато се проведоха юнските поетични четения с участието на български и македонски творци от Скопие, Пехчево, Прилеп, Кочани, Сандански, Петрич, Гоце Делчев, Кюстендил и разбира се, от Благоевград. Тогава срещата беше двудневна, като се състояха литературни четения в Благоевград и Мелник.

Днес в хоровата зала на читалището отново се проведе литературно  четене, като ръководителката на групата от Струмица Таня Гошева представи присъстващите творци, а след това всеки от тях прочете няколко творби. Но преди това председателят на читалището ги приветства с "Добре дошли", а гостите получиха и подарък за спомен

В групата беше и Фимка Михайлова, добър приятел и стар познат на Благоевград, авторка на няколко документални книги за рода си и за пророчицата Ванга, чиято приятелка е от детството до смъртта й. Тя подари на присъстващите най-новата си книга "Шепотеньа во сонот".

Гостите се разговориха на чаша чай и кафе с приятелите си от Благоевград, защото това не е първата им среща тук или в Струмица, а след това разгледаха централната читалищна библиотека и се запознаха с нейното книжовно богатство.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)