Избрани Новини

Благотворителен голф турнир за трети път събира средства за студенти

Събитието се организира от Американския университет в България

Благотворителен голф турнир ще се проведе днес в „Пирин Голф и Кънтри Клуб“ край Банско. Целта е да бъдат събрани средства за стипендии за талантливи студенти на Американския университет в България (АУБ) с интереси в спорта. Висшето училище организира спортното мероприятие за трета поредна година. На него редовно присъстват представители на публичния и частния сектор, дипломати, предприемачи, преподаватели и студенти.
„Голф турнирът е сред  най-успешните, приятни и зареждащи инициативи, които провеждаме. Винаги сме водени от желанието да осигурим за нашите студенти най-доброто образование, условия и възможности за развитие. Тази година 98% от всички първокурсници получиха стипендии и финансова помощ, защото са млади хора с удивителни постижения и потенциал, който трябва да бъде развиван и подкрепян“, каза д-р Дейвид Еванс, вр.и.д. президент на АУБ.
Всички, които желаят да подкрепят каузата, могат да се запишат за участие в голф турнира. Той е за любители и предоставя възможност за общуване в приятелска атмосфера сред прохладата и очарованието на Пирин. За да бъде максимално достъпен, се предлагат индивидуални или групови пакети, които да отговорят на финансовите възможности на всички участници. За онези от тях, които имат малък или нулев опит в голфа, са предвидени уроци за начинаещи. За придружителите на участниците е организирана съпътстваща програма – разтоварваща разходка в местността Погледец. Форматът на състезанието е индивидуален Stableford в 2 дивизии. Турнирът започва с равен старт, а до края на деня участниците предават своите score карти. Най-добре представителите се ще бъдат наградени вечерта, по време на официалния коктейл. Голф турнирът е част от различни благотворителни събития, организирани всяка година от АУБ. При всички тях основна цел винаги е набирането на средства за стипендии с цел финансово подпомагане на студентите.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)