Избрани Новини

Канабисова нива откриха край Микрево

Намерени са засадени около 1500 броя тревисти растения

От полицейски служители на ОДМВР - Благоевград е проведена акция по линия на противодействие на производството, съхранението и разпространението на наркотични вещества, при която е констатирано следното:

- Вчера в нива в местността Цапаревска река, землище на с.Микрево, община Струмяни, от полицейски служители на РУ-Сандански са открити засадени около 1491 броя тревисти растения, които след направен полеви тест са реагирали положително на канабис с общо тегло около 5 957,475 килограма. По случая е образувано досъдебно производство. Работата продължава под надзора на РП-Сандански.

- Около 09:00 часа на 27.09. в с.Блатска, община Хаджидимово, от полицейски служители на РУ-Гоце Делчев е извършена проверка на частен дом, обитаван от 28-годишен мъж от селото. В хода на проверката са намерени около 0,29 грама канабис и около 0,16 грама амфетамин.  Лицето е задържано със заповед за задържане до 24 часа. Образувано е досъдебно производство.

- След извършена на 27.09. в Благоевград проверка на жилище, обитавано от 18-годишен младеж от града, от полицейски служители на 01 РУ-Благоевград са намерени около 234,12 грама марихуана, две лед лампи и електронна везна. Лицето е задържано със заповед за задържане до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство. Работата продължава.

- При извършена около 10:20 часа на 27.09. в с.Дебрен, община Гърмен, проверка на частен дом, обитаван от 29-годишен мъж от селото, от полицейски служители на РУ-Гоце Делчев е намерена и иззета около 2,56 грама тревиста маса, реагираща положително на канабис. По случая е образувано бързо производство.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов