Английска телевизия снима филм в горите на Рила - blagoevgrad.utre.bg

Английска телевизия снима филм в горите на Рила

30 септември 2019, 18:00 | blagoevgrad.utre.bg
  • Снимка:
    ТД "Осогово" Кюстендил

    Снимали са по Кайзеровия път до връх Мечит

Повечето кадри са заснети край хижа "Мечит" над Говедарци

Екип на водеща английска телевизия посети горски територии в района на „ДГС Самоков” и национален парк „Рила” във връзка със заснемането на документален филм. Основни сцени от бъдещата продукция са заснети край хижа "Мечит" над с.Говедарци. Мястото е избрано от продуцентите заради уникалните природни дадености на Рила планина и близостта до Рилския манастир.
Служители от териториалното поделение на Югозападното държавно предприятие в Самоков и рейнджъри от дирекцията на НП „Рила” оказаха логистична подкрепа, като осигуриха високопроходими автомобили и съпроводиха снимачния екип по Кайзеровия път до връх Мечит.
Съвместната дейност с английската телевизия е част от инициативата на ЮЗДП и териториалните му поделения да съдействат при организирането на обществени мероприятия като спортни състезания, маратони, филмови продукции, културни и  музикални събития и др. в държавни горски територии. Разходите за това са утвърдени в специален ценоразпис, публикуван на интернет страницата на ЮЗДП.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета