Избрани Новини

Граната избухна в пункт за изкупуване на метали в Разлог

В тежко състояние в болницата в Благоевград е настанен пострадал от взрива работник

В тежко състояние в болницата в Благоевград е настанен  работникът, който днес пострада след взрив на граната в пункт за изкупуване на цветни метали в Разлог, предаде БНР. Мъжът е транспортиран с медицински автомобил и е претърпял хирургическа интервениция на крака и други манипулации.

Инцидентът стана по-рано днес, когато при разчистване граната е гръмнала в пункта. Веднага на място са извикани полиция и медицински екипи, впоследствие в пункта пристигна и екип на ДОТИ от София.

Засега няма официална информация за произхода на гранатата, а инспектори от Инспекцията по труда в Благоевград проверяват документацията на фирмата - трудови договори, извършени инструктажи и др.

За по-малко от месец това е вторият случай с намерена граната в Разлог. В началото на септември в Историческия музей при разчистване на хранилище, където са съхранявани различни материали, директорът на музея Христина Манова намери ръчна граната. И тогава незабавно на мястото бе извикан екип на ДОТИ, който обезвреди гранатата, като при този случай нямаше взрив или ранени хора.

От полицията продължават работата по случая с ранения днес работник, информирана е и Районната прокуратура Разлог.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов