Таня Мир представи в Благоевград втората си книга "Легенди от Белинташ“ - blagoevgrad.utre.bg

Таня Мир представи в Благоевград втората си книга "Легенди от Белинташ“

02 октомври 2019, 21:00 | blagoevgrad.utre.bg
 • Снимка:
  blagoevgrad.utre.bg

 • Снимка:
  blagoevgrad.utre.bg

 • Снимка:
  blagoevgrad.utre.bg

 • Снимка:
  blagoevgrad.utre.bg

 • Снимка:
  blagoevgrad.utre.bg

 • Снимка:
  blagoevgrad.utre.bg

Показа трейлър от игралния филм "Откритие" заснет по едноименната й повест

Младата авторка Таня Мир представи в централната  библиотека при НЧ "Н.Вапцаров" - Благоевград тази вечер новия си роман "Легенди от Белинташ". Таня Мирчева е автор на фентъзи повестта „Откритие“, която бе отличена с националната литературна награда „Еквалибриум 2017“, имаща за цел да подпомага младите български писатели. През миналата година по повестта „Откритие“ беше заснет пълнометражен игрален филм, който през декември ще бъде прожектиран  в кината в цялата страна.
„Легенди от Белинташ“ е втората й книга.
Водещ на събитието бе писателят Спасимир Тренчев, а откъси от книгата представи актьорът Светлин Къров. Присъстващите видяха и трейлър от игралния филм "Откритие", заснет по едноименната й повест.

Авторката разказа за пътя си в литературата, за работата над романа, отговори на многото въпроси от дошлите на премиерата и, разбира се - даде автограф на всички, пожелали да притежават в личната си библиотека новата й книга.

24-годишната Таня Мирчева (с псевдоним Таня Мир) е родена и живее в София. Възпитаник е на 105 СОУ “Атанас Далчев” и 9-та Френска гимназия “Алфонс дьо Ламартин”, в момента изучава “Право” в СУ “Св. Климент Охридски”. Литературата е нейното хоби и призвание. Пише и поезия, и проза. През 2014 г. съвместно с Лили Вълчева създава сайта “Родна литература”, посветен на българската литература и личностите, оставили трайна следа в нея. През 2017 г. отново заедно с Лили Вълчева излиза от печат поетичната им книга “Рисуваме вятъра”.
Повестта "Легенди от Белинташ" е насочена към популяризирането на някои позабравени, но изключително интересни легенди от българските земи, за които си струва да знаем.
Подробна информация за книгата и събитието ще откриете на следните линкове:
https://www.meridian27.com/author/tanya-mir
https://www.meridian27.com/book/legendi-ot-belintash
https://www.meridian27.com/article/antichnost-i-savremie-v-legendi-ot-belintash-na-tanya-mir
https://www.facebook.com/events/390146638272046/Коментари (1)

Потребител
Св. К. (Легенди от Белинташ)
Таня Мир (писател). Очаквайте премиерата и на филма Легенди от Белинташ. Надявам се да ви хареса филма, въпреки че първият "Откритие" понесе много критики, но ние ще се постарая новият ни филма да е по-добър.
За връзка с автора посете нейната фейсбук страница Таня Мир и я последвайте. Имеил tanqmir@abv.bg. Контакт за връзка- 0878929296.
24 август, 18:24 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета