Стартира фестивалът "Малешево пее и танцува" - blagoevgrad.utre.bg

Стартира фестивалът "Малешево пее и танцува"

04 октомври 2019, 10:42 | blagoevgrad.utre.bg
  • Снимка:
    Община Кресна

    Ще продължи до 6 октомври

Участват изпълнители от България, Македония, Сърбия и Черна гора

В село Микрево, Община Струмяни, започва 16-тото издание на Международния фолклорен фестивал „Малешево пее и танцува“. Той ще продължи до 6 октомври. Фестивалът има конкурсен характер Във форума участват изпълнители от България, Македония, Сърбия и Черна гора.

"Малешево пее и танцува" - фестивалът, който представя пъстротата и красотата на фолклорното изкуство на различни страни, насърчавайки приемствеността и привличайки младото поколение.
Очакват ни много настроение, емоция и красива палитра от цветове, песни и танци, който всички участници ще ни подарят по време на трите фестивални дни.

По време на трите фестивални дни 4, 5 и 6-ти октомври 2019 г. китното малешевско с.Микрево за пореден път ще посрещне много изпълнители, ценители и любители на фолклорното изкуство от цял свят.

Прогнозите за дъждовно време не развалят доброто настроение и организатори, изпълнители, жури и гости са готови да се потопят в „магията“, наречeна „Малешево пее и танцува“.

Новост в тазгодишното издание на фестивала е излъчването на живо на конкурсната програма и концертите във фейсбук страницата на фестивала.

За всички, които обичат фолклорното изкуство, но нямат възможност да присъстват лично на фестивала, информираj, че тази година вечерните концерти ще бъдат директно излъчвани по телевизия ФЕН ФОЛК ТВ, а репортажи от фестивалните дни ще бъдат излъчвани по ФЕН ТВ и ФЕН ФОЛК ТВ, както и в официалния You tube канал на Фен Фолк ТВ.

Ето и предварителната програма за излъчванията по телевизията:
4.10.2019 г.(петък), начало 18:30
5.10.2019 г.(събота), начало 19:00
6.10.2019 г.(неделя), начало 18:30Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета