Избрани Новини

Нова линейка от най-висок клас получи Община Сандански

Предстои изграждането на ново отделение в най-кратки срокове

С нова линейка от най-висок клас ще се оказва първа помощ на жителите в Община Сандански. Днес ключовете за превозното средство официално бяха връчени на медиците от общинската болница. Предстои да стартира и изграждането на ново отделение в най-кратки срокове, стана ясно по време на събитието.
Отслужен бе водосвет за здраве, а свещенослужителят пожела всяка помощ да стига навреме и много животи да бъдат спасени с нея. Новата линейка е от най-високия клас “C” и разполага с най-съвременно медицинско оборудване за оказване на спешна помощ. Гаранционният срок и на колите, и на апаратурата в тях, е 5 години.
Д-р Красимир Михайлов, директор на Центъра за спешна медицинска помощ-Благоевград,  пожела безаварийна и бърза реакция на всеки сигнал и подчерта, че проектите за подобряване на Спешната помощ се реализират с активното съдействие на Община Сандански.
Линейката е закупена по проект „Подкрепа за развитие на системата за спешна медицинска помощ“, финансиран от Европейския фонд за регионално развитие, чрез  Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020. Големият инвестиционен проект се реализира на територията на цялата страна, като освен закупуването нови санитарни автомобила, са предвидени строителство, реконструкция, ремонт, преустройство и подобряване на достъпа в 237 обекта от системата на спешна медицинска помощ, като един от тях е Сандански.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)