С грандиозен концерт на ансамбъл "Българе" завърши празничната седмица в Банско - blagoevgrad.utre.bg

С грандиозен концерт на ансамбъл "Българе" завърши празничната седмица в Банско

06 октомври 2019, 12:25 | blagoevgrad.utre.bg
  • Снимка:
    Община Банско

    Честити 107 години свобода!

Събитието бе в чест на празника на Банско

Салонът на читалището се напълни за минути за последното събитие в чест на празника на Банско. Местните "артисти'', излезли на сцената да поздравят вярната публика, вдигнаха настроението на всички с прекрасните си изпълнения, а заместник кметът Асен Кирицов и водещата Елена Калайджиева припомниха причините, с които Банско се гордее вече 107 години. С отворени очи и сърца публиката посрещна великолепния спектакъл на Националния фолклорен ансамбъл "Българе". Това съвършенство в детайли, костюми, изпълнение и енергия на създателите на "Това е България" бе най-достойният финал на празник, какъвто банскалии заслужават.

През последните години градът цъфти и хората по-често поглеждат към събитията, вплели в себе си култура и изкуство. Община Банско винаги е подкрепяла този начин на възраждане на обичаи, традиции и фолклор и се радва на доверието на хората, които пълнят салоните. Пожелаваме на всички в Банско винаги да останат любопитни и жадни за ценностите, които България е концентрирала в сгушения в Пирин град и да помнят и пазят корените си, попивали кръв, сълзи...история, пожелаха от Общината.
Нека зрънцето гордост да расте под слънцето свободно и свободни да са хората, извили хоро под небето над Банско. Честити 107 години свобода!Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета