На тържествена сесия в Благоевград бяха връчени призовете "Личност на годината“ - blagoevgrad.utre.bg

На тържествена сесия в Благоевград бяха връчени призовете "Личност на годината“

06 октомври 2019, 16:53 | blagoevgrad.utre.bg
 • Снимка:
  Община Благоевград

 • Снимка:
  Община Благоевград

 • Снимка:
  Община Благоевград

 • Снимка:
  Община Благоевград

 • Снимка:
  Община Благоевград

 • Снимка:
  Община Благоевград

 • Снимка:
  Община Благоевград

Бяха връчени и стипендии на деца с постижения в областта на науката и изкуството

С тържествена сесия на Общинския съвет в Благоевград и церемония по награждаване на „Личност на годината“ продължиха честванията за празника на града.
В залата на ДТ „Никола Вапцаров“ присъстваха народният представител от ПП ГЕРБ Даниела Савеклиева, областният управител Бисер Миихайлов, Иво Николов – временно изпълняващ длъжността кмет на община Благоевград, Стйепан Ковач – кмет на Община Чаковец, Зоран Видивич – зам.кмет на Община Чаковец, заместник-кметовете на Благоевград Христина Шопова, инж.Емилия Тунева, делегати, общински съветници и общественици. С музикален поздрав Биг бенд - Благоевград посрещаха официалните гости пред входа на Драматичния театър, докато влизаха в залата по червен килим.
Председателят на ИК „100 години свобода“ д-р Атанас Камбитов и председателят на Общинския  съвет Радослав Тасков приветстваха всички, включили се в честванията за празника на града.
За поредна година бяха наградени заслужили граждани със званието „Личност на годината“.
В категория „Бизнес и предприемачество“ отличие получиха Лора Бекташева и фирма „БИНЕР“. Във „Финанси“ и “Отличен партньор на Община Благоевград” призът бе отреден за ОББ, а в „Здравеопазване“ отличието бе за д-р Огнян Митев.
Малгожата Гребска Кулов, Андраш Кончалиев и Стоимен Добрев бяха отличени в категория „Култура“. В категория „Медии“ наградата бе отредена за Красимир Узунов, посмъртно. Призът за „Спорт“ бе връчен на Ива Уорън, а за „Образование“ на Ваня Стоева. Ностител на „Личност на годината“ в категория „Право“ отиде при съдия Катя Бельова, а за „Социални дейности“ при Лили Максева. В категория „Хора в неравностойно положеие“ бяха отличени Валери Маринов и Надежда Германова. Отец Андон Шавулев и Александър Миразчийски бяха наградени съответно в категориите „Морал“ и „Съхранение на традициите".
За изключителен принос в категория “Пример за професионализъм и гражданска ангажираност ” бяха отличени комисар Антон Доклев, капитан Борислав Войнов и старши инспектор Валентин Василев. За цялостен принос в областта на образованието бе награден дългогодишният училищен директор Христо Манчев. Приз получи и Татяна Сърбинска за съхранението и разпространението на българската култура и традиции зад граница.
Бяха връчени и стипендии на деца с постижения в областта на науката и изкуството.
В програмата участие взеха Константина Димитрова, Александрина Механджийска, Люси Сивикова, Зоя Ангелова, Петя Стойчева, Боян Георгиев, Ерика Марчева. Както и на Марияна Мирчева и Бойко Цветанов - един от най-добрите световни тенори, солист на Националната опера и на операта в Цюрих, специализирал във Виена, Рим и Бусето и директор на Камерна опера - Благоевград от новия творчески сезон. Водещи бяха Яна Янакиева и Димитър Борумов.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета