Избрани Новини

Четири катастрофи през уикенда в Благоевградско със седмина ранени

Повечето ПТП-та са заради превишена скорост

На територията на област Благоевград през почивните дни станаха следните ПТП:

- На 4.10. около 08:00 часа на пътя между с.Скребатно и с.Огняново е станало ПТП, при което лек автомобил „Митсубиши Паджеро“ с 45-годишен водач от с.Рибново, движейки се с несъобразена с пътните условия скорост, на десен завой излиза вдясно от пътното платно и се преобръща. Пострадали са водачът на автомобила, който е с натъртване в областта на гърба и врата и 21-годишна жена от с.Рибново, пътуваща в автомобила, която е с болки в главата.

- На 4.10. около 09:40 часа на път II-19 между Добринище и с.Места лек автомобил „Алфа Ромео“ с 22-годишен водач от с.Кавракирово, движейки се с несъобразена с пътните условия скорост в посока от Добринище към с.Места, на десен завой навлиза в лентата за насрещно движение и се блъска в лек автомобил „Фолксваген Голф“ с 52-годишен водач от с.Лъжница. При инцидента са пострадали 2-годишно момиченце, което е с комоцио, 57-годишна жена, която е с фрактура на две ребра и рана на главата и 60-годишен мъж, който е с фрактура на седем ребра. И тримата пострадали са от с.Брезница и са пътували в лекия автомобил „Фолксваген Голф“. С хематом на лявото око е пострадала и 42-годишна жена от Дупница, която е пътувала в лекия автомобил „Алфа Ромео“. С техническо средство е установено наличие на 0,51 промила алкохол в издишания въздух на 52-годишния водач на лекия автомобил „Фолксваген Голф“.

- На 4.10. около 16:00 часа на път II-19  между Разлог и Симитли лек автомобил „Субаро Форестър“ с 69-годишен водач от Симитли, извършвайки неразрешена маневра за движение в обратна посока, е ударен странично от автобус „Темса Турмалин“, движещ се по редовна пътна линия. С фрактура на две ребра е пострадал водачът на лекия автомобил, който е настанен за лечение в МБАЛ-Благоевград. Пробите за наличие на алкохол в издишания въздух на водачите са отрицателни.

- На 5.10. около 13:35 часа на кръстовище, образувано от ул.“Първи май“ и ул.“Теменуга“ в гр.Сандански лек автомобил „Дачия Дъстър“ с 40-годишна водачка от София, движейки се по ул.“Теменуга“, не спира на пътен знак Б2, навлиза в  кръстовището и допуска ПТП с движещ се по път с предимство лек автомобил „Опел Астра“с 53-годишна водачка от гр.Сандански.  При инцидента, с натъртване в областта на гърдите, е пострадала водачката на лекия автомобил „Опел Астра“.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов