Избрани Новини

Журналистическият детски клуб "Кандилце" търси малки журналисти

Заниманията ще се провеждат всеки четвъртък в удобно за децата време

Православният детски журналистически клуб "Кандилце" при Православния информационен център в Благоевград продължава своята дейност и през новата учебна година. Заниманията започват от октомври и ще се провеждат всеки четвъртък в удобно за децата време в учебната зала на Православния център към Неврокопската митрополия. Обучението е безплатно. Желаещите да се включат в клуба ще се учат как сe прави новина, как се създава интервю, кои са журналистическите жанрове и какви са изискванията, за да направиш добър журналистически материал. За целта ще се ходи и на места, свързани с историята на православието - черкви, манастири, параклиси... Така освен че ще опознават журналистиката, ще научават повече за родното православие.

И, разбира се, ще пишат журналистически материали за вестник"Кандилце" - издание на Неврокопската митрополия. Вестникът, който стигна до Рим и Истанбул и има своите читатели  в тези вековни градове!

Всеки желаещ е добре дошъл!

Обучението се води от Антоанета Гулева, дългогодишен журналист, "Жена на годината" 2013, носител на званието "Отличник на БЧК" като дългогодишен активен кръводарител, на награда "Личност" на Дирекцията на НП "Рила", работила дълги години в Телевизионен център Благоевград и Радио Благоевград като водещ, редактор и репортер, в момента главен редактор на сайта Blagoevgrad.utre.bg.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)