Град Гоце Делчев от днес празнува - blagoevgrad.utre.bg

Град Гоце Делчев от днес празнува

09 октомври 2019, 11:21 | blagoevgrad.utre.bg
  • Снимка:
    Община Гоце Делчев

Програмата ще започне днес с откриването на две изложби

Община Гоце Делчев ще отбележи с богата и разнообразна едноседмична програма 107-та годишнина от Освобождението на гр.Неврокоп /Гоце Делчев/ от османско робство.
Програмата ще започне днес с откриването на две изложби. Първата е на тема “107 години от Освобождението на гр.Неврокоп и Пиринския край от турско робство” и ще бъде открита в 17:00 часа в Общинския исторически музей. След това, в 18:00 часа, в изложбената зала в Дома на културата ще бъде открита изложба на ученици от Пловдив
На следващия ден, 15 октомври /вторник/, програмата продължава с Националната кампания „Бъди войник“ на Министерството на отбраната, чийто домакин ще бъде град Гоце Делчев. От 15:30 часа на площад "Гоце Делчев" ще се проведе информационна борса за набиране на войници и матроси за Българската армия. В същото време на площада ще бъде показана техника, въоръжение и оборудване на Сухопътните войски и служба "Военна полиция". След това, в 17:30 часа, отново на централния площад в града, ще има музикална програма с участието на Танцов клуб "Пиринско злато" към Военен клуб - Гоце Делчев и самодейци от Народно читалище "Просвета - 1865".
На 16 октомври /сряда/, празничната програма продължава с театралната постановка „Мемоарите на един Въргал“ с участието на Влади Въргала. Тя ще започне в 19:00 часа в Дома на културата.
Програмата продължава на 17 октомври /четвъртък/ с представяне на детската книга „Новите приключения на Ежко“ на автора Иван Мишев, което ще се състои в 17:30 часа в малката зала на Дома на културата.
Кулминацията на тържествата по повод 107-та годишнина от Освобождението на града ще бъде на 18 октомври /петък/. Програмата ще започне в 11:00 ч. с полагане на венци и цветя на паметника на Гоце Делчев на Попови ливади, а след това в 12:00 ч. ще бъдат положени цветя пред паметника на Пейо Яворов в градския парк с участието на ученици от ПГ по МСС „Пейо Яворов”.
В 16:00 часа ще се положат венци и цветя на паметника на ген.Стилян Ковачев, а след това на паметната плоча на Пейо Яворов на ул. "Търговска" и паметника на Христо Ботев. В 17:00 часа Негово Високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим ще отслужи заупокойна молитва и благодарствен молебен в катедралния храм „Св.Св. Кирил и Методий”.
Програмата ще продължи с полагане на венци и цветя на паметника на Гоце Делчев на централния площад в 17:30 часа, а след това, в 18:10 часа и на паметника на загиналите във войните. В 18:30 часа в Дома на културата ще започне концерта на една от най-обичаните български групи – "Тоника СВ" заедно със Стефан Диомов.
Всички жители и гости на град Гоце Делчев и общината са поканени да участват в празничните мероприятия.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета