Избрани Новини

Кандидатът за кмет на Сандански Кирил Котев представи програмата си за развитие на общината

направи публичен отчет за свършеното през предходния мандат

Кандидатът за кмет от ГЕРБ в Сандански Кирил Котев направи публичен отчет за свършеното през последните 4 години и представи програмата си за развитие на общината. Пред повече от 700 гости в Дома на културата подкрепа към него изказаха и заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ и член на Изпълнителната комисия на партията Красимир Велчев, областният координатор на партията за Благоевград и народен представител Даниела Савеклиева, художникът и общественик от Сандански Александър Терзиев и Христо Мегеров – млад лекар завършил и практикувал в Германия, но избрал да се върне отново в България и кандидат за общински съветник.
Кирил Котев направи отчет за свършеното през последните 4 години, а на 7-метров екран бяха презентирани реализираните проектите на Община Сандански. „Когато започваш градеж на нова къща най-важни са основите. Ако там не свършиш всичко както трябва, рискуваш после цялата постройка да падне. Затова през тези 4 години сме имали една основна цел – да поставим стабилни основи, върху  които да можем да надграждаме. С общи усилия го направихме“, подчерта Кирил Котев.
Над 30 млн.лв. са инвестирани в Община Сандански по линия на еврофондове и национално финансиране през последните четири години, стана ясно от неговия отчет. Кирил Котев подчерта, че при поемането на ръководството на общината през 2015 г. в нея са съществували детски градини на абсурдни места като футболни съблекални и бараки. „Днес всички сгради предлагат съвременни условия, а много от градините бяха изцяло ремонтирани“, подчерта Котев. Близо 3 млн. лв. са инвестирани и за модернизиране на училищната материална база, става ясно от представената информация. С тях е подобрена енергийната ефективност, обновени са кабинети, спортни салони и др. Целта оттук нататък е да се надгражда направеното и да продължи облагородяването.  
Спортистите на Сандански вече ще имат нов дом – многофункционалният спортен комплекс. Той се изгражда от общината и ще бъде най-големият в региона, като в него ще могат да се практикуват всички видове спорт на закрито. Инвестицията е за над 4 млн. лв., които бяха осигурени от националния бюджет, а местната власт участва с допълнителни 400 хил. лв.  „Сандански вече има една от най-добрите тренировъчни лекоатлетически писти в България, а преди дни стартира и проект за подмяна на тревната настилка на тренировъчните футболни игрища”, отбелязано още Кирил Котев.
Като успех в предходния мандат Кирил Котев отбеляза и доброто финансово състояние на общинската болница. Друга добра новина е, че за първи път от повече от 10 г. в болницата има и екип от млади специализанти, голяма част от които искат да останат и да практикуват в нея. Сред безспорните успехи е и осигуряването на лекари в малките населени места.
През изминалите 4 години в общината са реализирани и десетки инфраструктурни проекти, като на всеки от тях е подменяна не просто надземната инфраструктура, но и всички подземни комуникации. Подход, който да гарантира, че един неотложен ремонт на канализация или водоснабдяване няма да наложи разрушване на новопостроена улица. Заедно с инвестициите за ремонтиране на съществуваща пътна инфраструктура са изградени и няколко напълно нови булеварди и пътни връзки, които облекчават трафика в общинския център. Категоричният ангажимент е да продължи да се работи със същото темпо като бяха представени повече от 10 проекта, които вече са в процес на проектиране и с осигурено финансиране.
Околната среда със сигурност е сред областите, в които Община Сандански може да отчете сериозни резултати. Не само защото на нейна територия е един от най-големите паркове в България, но и защото през последните години работата за неговото облагородяване и разширяване даде сериозни резултати. Сандански вече има собствен зоокът, проект за разширение на парковата площ, а зелените площи се подобряват всяка година. „Още по-важното е, че паркът бе запазен от застрояване и след дълги съдебни битки общината успя да гарантира, че в него строителство няма да има“, подчерта Котев и съобщи, че вече е в ход проект за неговото разширение. В момента се изпълнява и проект за 10 млн. лв. за сепариране на отпадъците, с което ще се затвори и кръгът по сметосъбирането и обработването на отпадъците – отново крачка за по-зелен и модерен град.
С успешно защитени и изпълнени проекти за над 14 млн. лв. по програмите за енергийна ефективност Сандански се утвърждава като една от добре работещите общини с тези инструменти. Общината напредна и в изграждането на нова индустриална зона, с която да преодолее променливия характер на туризма, чрез привличане на повече инвеститори.
„Показахме резултати с много работа и днес искаме да продължим да надграждаме това, което заедно успяхме да направим“, обърна се Кирил Котев към събралите се хора.
„Вижда се колко много е направено за 4 г. Виждаме и програмата за бъдещето. В спорта има едно правило - трудно е да станеш шампион, а два пъти по-трудно е да станеш шампион отново. Хората бързо свикват с добре направените неща. Една партия ни критикуваше, че асфалт не се яде - да, но дава поминък. И това се видя от хората”, каза заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев. Той се обърна с призив към присъстващите да се доверят отново на доказаните кметове, които с работата си ще продължат развитието на своите общини.  „Сигурен съм, че всичко направено ще бъде оценено от хората и те ще гласуват с №43 в интегралната бюлетина. Сандански е един от любимите ми градове и всяка година сме тук - продължавайте да работите така, че хората с удоволствие да се връщат отново, както е било и досега”, каза още Красимир Велчев.
Областният координатор на ГЕРБ-Благоевград и народен представител Даниела Савеклиева подчерта, че Сандански е един от градовете в България, в които за последните 4 години са реализирани много проекти, средата за живот е станала по-добра. „Всичко, което чухме не са просто факти, зад това стои упорита работа. Постигнатото от Кирил Котев и екипа му през този мандат и визията му за развитието на Сандански са сериозно основание за всеки от вас да го изберете отново за кмет, защото той каза, че може да работи. Затова на 27 октомври подкрепете отбора на можещите – кандидатът за кмет на ГЕРБ Кирил Котев и кандидатите за общински съветници от листата на ГЕРБ”, призова Даниела Савеклиева.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов