Избрани Новини

Баба Надежда Катранджиева от Бачево навърши 100 години! (снимки)

Тя е първата столетничка в рода си и е най-възрастният жител на община Разлог

100-годишен юбилей отбеляза днес Надежда Катранджиева от село Бачево. Родена на 9 октомври 1919 година, баба Надежда е първата столетничка в рода си и е най-възрастният жител на община Разлог. За да засвидетелстват своето уважение и да отбележат заедно днешния празник, се събраха внуци и правнуци на баба Надежда.
Специални поздравления и пожелание за здраве рожденичката получи от временно изпълняващият длъжността кмет на Община Разлог инж.Венцислав Гърменов и кандидат-кметът на село Бачево Росица Чатлабашева. Те поднесоха букет цветя и подаръци на рожденичката.
Надежда Катранджиева се радва на 4 деца, 9 внуци, 13 правнука и 5 пра-правнуци. Топли и много големи грижи полага съпругата на един от внуците й - Янка Велинова, която е секретар на читалището в село Бачево. Баба Надежда е с 9 години по-млада от читалището в селото, което е създадено 1928 година и до трето отделение е учила в тогавашното килийно училище. Трудолюбива, с много борбен дух, прекарва голяма част от живота си на полето, където работи и се чувства свободна, споделя самата тя. За своите 100 години живот баба Надежда е видяла много. Помни доброто. Лошото гледа да го забрави, но казва, че без него не може да премине човешкият живот.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)