Избрани Новини

Възпитаници на АУБ с ангажимент да помагат на новите поколения студенти

Целта им е да наберат 5 млн.долара в следващите 5 до 10 години

Сплотената общност на възпитаниците на Американския университет в България (АУБ) поема ангажимент в следващите пет до десет години да набере общо пет млн.долара. Финансовите средства ще бъдат изразходвани за обучението на бъдещите поколения студенти на висшето училище. По този повод днес от 19:00 ч. Асоциацията на възпитаниците на Американския университет в България (AUBG Alumni Association) организира специално събитие в клуб „City Stage“, Национален дворец на културата – AUBG Alumni Pledge Gala & Party. С него завършилите АУБ отбелязват обещанието, което дават пред голямото академично семейство на университета. Освен много възпитаници ще присъстват членовете на настоятелството, талантливи студенти и председатели на студентски клубове, приятели и партньори на университета.
Идеята на алумни общността за дарителската кампания е да изразят благодарността си към АУБ – изиграл важна роля в изграждането им като личности и професионалисти: „Искахме да изразим нашата дълбока и искрена признателност към нашия университет и осъзнахме, че най-добрият начин да го направим е да дадем шанс на повече млади хора да преживеят магията „Американски университет в България“. Ние сме категорични, че онова, което АУБ дава на студентите, не се изчерпва само с високото качество на образованието, а и с незабравимите преживявания с приятели, които наистина остават такива за цял живот. АУБ окрилява своите студенти, за да реализират целите си и да правят света около тях по-добър. Искаме повече хора да бъдат вдъхновени от АУБ, който значи толкова много за нас“ - така обясни каузата  Йордан Карабинов, президент на AUBG Alumni Association.  
Завършилите АУБ са поели ангажимента до 2028 година да съберат общо пет млн.долара, които ще бъдат дарени за образователните нужди на студентите на висшето учебно заведение. През първата година от мащабната и продължителна дарителска акция алумни общността на АУБ иска да осигури 300 хил.долара, като заявените дарения до момента са на стойност над 280 хил.долара. Всеки дарител ще има възможността да прецени дали неговите средства да бъдат насочени за стипендии, студентски клубове, научни изследвания или други дейности.
Повече информация за събитието: https://www.aubg.edu/events/aaa-gala, а за подробности около дарителската кампания: https://aubgalumni.org/aubg-alumni-pledge/.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов