Председателят на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова участва в дискусия на тема "Здравеопазване“ в Дупница - blagoevgrad.utre.bg

Председателят на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова участва в дискусия на тема "Здравеопазване“ в Дупница

11 октомври 2019, 10:53 | blagoevgrad.utre.bg
  • Снимка:
    ПП ГЕРБ

  • Снимка:
    ПП ГЕРБ

  • Снимка:
    ПП ГЕРБ

Срещата се проведе по инициатива на досегашния градоначалник и кандидат за трети мандат инж. Методи Чимев

Широка и градивна дискусия по темата „Здравеопазване“ проведоха  представители на бранша от Дупница, заедно с председателя на Комисията по здравеопазване и председател на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова. Ресорната среща, която бе в открит формат, се проведе по инициатива на досегашния градоначаник и кандидат за трети мандат, инж. Методи Чимев и кандидатите за съветници от ПП ГЕРБ - Дупница.

В срещата се включиха лекари, медицински лица и персонал от лечебните заведения в общината, които обсъдиха в открит диалог актуални въпроси и наболели проблеми от тази сфера

„Здравеопазването не бива да се политизира, защото решенията, които се вземат, трябва да се постигат с максимално съгласие. Това най-много важи за местната власт“, посочи Дариткова Тя определи като изключително позитивно, че в листата за общински съветници има медици. „Лекарите са изключително добър проводник на решения в Общинския съвет, които наистина са в интерес на хората“, заяви председателят на Комисията по здравеопазване към Народното събрание. Тя припомни, че преди около година е била отново в Дупница и е запозната с проблемите на Общинската болница. „Много съм впечатлена от това, което е постигнато за тази една година. Поздравявам екипа и ръководството на болницата за нейното стабилизиране“, каза Дариткова. Тя отбеляза, че е изключително важно да работят в екип всички, които са ангажирани със здравето на гражданите – общопрактикуващи лекари, медицински центровe, Спешна помощ, персоналът на детски градини и училища. „Това е екипът на общинското здравеопазване“, категорична бе д-р Дариткова.

Градоначалникът на Дупница през изминалите два мандата инж. Методи Чимев призова срещата да бъде по-малко политическа и повече експертна. „За хората е важно здравните заведения в града да работят така както трябва. Имайки предвид наличието на много добър, високо квалифициран медицински персонал, проблемът понякога е в нас самите. Обръща се повече внимание на политика, по-малко на проблемите, които съществуват“, посочи Чимев. Той отчете, че има необходимост от това да се оправи легловата, материалната база и апаратурата.

Методи Чимев заяви още, че през последните 2 години има едно добро управление от страна на прокуриста на Общинската болница Мария Жайгарова. Участниците в дискусията също отчетоха този факт, отбелязвайки че доброто управление на лечебното заведение за кратко време е стабилизирало Общинската болница в града.

Кандидатът за общински съветник и досегашен председател на местния паркамент Емил Гущеров също призоваха да не се политизира темата здравеопазване в Дупница. „Всички видяхме и отчетохме резултатите, затова трябва да продължим заедно да работим за Общинската болница. Благодаря ви, че по темата здравеопазване популизмът и политиката бяха на заден план“, каза Гущеров.

На откритата среща-дискусия присъстваха също народният представител Радослава Чеканска и председателят на местната структура на ГЕРБ Ивайло Константинов.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета