Започна учебната година в Неделното училище в Петрич - blagoevgrad.utre.bg

Започна учебната година в Неделното училище в Петрич

14 октомври 2019, 09:42 | blagoevgrad.utre.bg
  • Снимка:
    Неврокопска митрополия

Тази учебна година училището ще навърши десет години от създаването си

С водосвет бе благословено началото на новата учебна 2019/2020 година в Неделното училище при храм „Св. Вмчк Георги Победоносец“, Петрич. Богослужението бе възглавено от архимандрит Епифаний, протосингел на Неврокопската св. митрополия, който бе в съслужение с протоирей  Павел Милушев, архиерейски наместник на Петричка духовна околия, свещеник Георги Стоянов, председател на храм „Св. Вмчк Георги Победоносец“ и свещеник Никола Чопаков.

Архим. Епифаний предаде архипастирското благословение на Негово Високопреосвещенство Неврокопския митрополит Серафим. Той насърчи децата да постоянстват в учението и да не забравят, че наученото в прицърковното училище ще им бъде ориентир през целия живот.

В Неделното училище се обучават десетки деца не само от енорията на храма, но и от целия град. Тази учебна година училището ще навърши десет години от създаването си, като от самото си начало то се утвърди като място, където децата могат да се научат как да вярват в Бога и да изповядват православната ни вяра.

Занятията в училището се водят от Галина Дуева и се провеждат всяка събота преди вечерното богослужение.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета