Избрани Новини

Осмото издание на Фестивала на кестена събра стотици гости

Шатрите бяхя отрупани с оригинални местни ястия, приготвени от кестени

Стотици гости от цяла България и чужбина се събраха, за да отбележат осмото издание на кестеновия празник. В центъра на събитието бяха пъстроцветните шатри, отрупани с оригинални местни ястия, приготвени от кестени. Всеки посетител на празника имаше възможност да опита руло от кестени, тиква с кестени, пиле с кестени, кестенови кремчета, печени и варени кестени. Богатата фолклорна програма и колоритните щандове, приготвени от гостоприемните домакини, направиха празника на Подгорието едно от най-вкусните и пъстри събития.

Директорът на Дирекция на Природен парк „Беласица“ инж.Добриел Радев приветства от сцената всички присъстващи. Официални гости на „Фестивал на кестена 2019 г.“ бяха народният представител Георги Динев, заместник-областният управител Антоанета Янчева, членът на управителният съвет на Югозападното държавно предприятие инж. Ваня Каменова, заместник-директорът на Югозападното държавно предприятие инж.Антоанета Дивилска, директорът на дирекция „Финанси и стопански дейности“ към община Петрич Борислав Коларов, директорът на РДГ-Благоевград инж.Сашко Попов, директорът на ТП ДГС-Петрич инж.Христо Делин и кметът на село Коларово Атанас Гошев.

Фестивалът се организира от Дирекцията на Природен парк „Беласица“ към Изпълнителната  агенция по горите с финансовата подкрепа на Югозападното държавно предприятие и Община Петрич, в партньорство с Българска фондация „Биоразнообразие“ и Пиринския туристически форум, със съдействието на Исторически музей в Петрич, както и с активното участие на кметовете, читалищните секретари и хората от района на Природен парк „Беласица“.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов