Избрани Новини

Роуд шоуто на тежкотоварните транспортни средства на метан е в Благоевград

Срещата ще се проведе до 12:00 часа

Най-модерните тежкотоварни транспортни средства на CNG идват в Благоевград днес. Оттук тръгва мащабното роуд шоу на Скания в цялата страна. Модерните возила на метан ще обиколят 7 града в България в рамките на кампания под мотото „Устойчивост! Сега и
Отвъд хоризонта!“
Кампанията включва срещи с бизнеса на местно ниво, на които ще бъдат представени модерните решения за „чиста“ бързина на доставките. Целта на тези срещи е да се изградят връзки и взаимоотношения между клиенти, доставчиците на метан, фирмите-потребители на транспортни услуги и общините, които да превърнат „чистите“ доставки в цялостна и завършена транспортна система.
Срещата в Благоевград ще се проведе днес от 9:00 до 12:00 часа в сградата на
бул.„Васил Левски“ 61 - бивш Завод на ЗСТ. На нея ще бъдат представени презентации, филми,
ще бъдат организирани дискусии и тест драйв на модерните транспортни средства за превоз на товари и пътници на метан.
„Скания се ангажира да насочи прехода към устойчива транспортна система. За нас това означава да привлечем партньори и съмишленици и да трансформираме целия производствен и икономически цикъл в сферата, в която работим - транспорта“, каза Петър Дончев, изпълнителен директор на Скания България. По думите му Скания непрекъснато работи за минимизиране на емисиите от своите продукти. „Започнахме първо от себе си, като намаляваме  целево нивата на емисиите, генерирани от собствените ни експлоатационни и транспортни  дейности в държавите, в които компанията оперира. Амбицията ни е да намалим емисиите на CO2 с 50% от сухопътния си транспорт на превозен тон до 2025 г. Още догодина планираме да премахнем напълно употребата на изкопаеми горива за електричеството, което Скания ползва.  Ще продължим да предлагаме най-широката гама от продукти на пазара с  алтернативно на  изкопаемите горива задвижване. До 5 години емисиите от производствените ни операции   трябва да намалеят наполовина. „В тази  кампания искаме да предизвикаме и други компании  да предприемат действия и се надявам заедно да постигнем голямо въздействие в България“, подчерта Петър Дончев.
Роуд шоуто „Устойчивост! Сега и Отвъд хоризонта!“ стартира днес от Благоевград
и ще премине през София (17.10), Велико Търново (23.10), Русе (24.10), Варна (30.10), Бургас
(31.10) и Пловдив (5.11).



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)