Избрани Новини

Бригаден генерал Цолов: Българският народ трябва да се гордее със своята армия

Кампанията "Бъди войник“ предизвика голям интерес сред младежите в Гоце Делчев

Когато говорим за кампанията „Бъди войник“, ние отчитаме не само измерими показатели като брой на постъпилите войници. За нас са важни и неизмеримите показатели като интересът и усмивките на по-малките деца и блясъкът в очите на тийнейджърите, които посещават нашите събития. Това е гаранция, че Българската армия и българският народ са били винаги едно цяло. Това каза заместник-командирът на Сухопътните войски бригаден генерал Валери Цолов днес на събитието от кампанията „Бъди войник“ в град Гоце Делчев.
„От стартирането на кампанията в редовете на Българската армия са постъпили над 600 войника и в момента има обявени конкурси и очакваме броят на войниците да бъде увеличен още“, съобщи бригаден генерал Цолов. Като пример той посочи текущия конкурс на Сухопътните войски за 198 длъжности за градовете Карлово, Казанлък, Хасково, Ямбол, Стара Загора, Сливен и Белене и предстоящия конкурс за войници за Бригадното командване в Благоевград.
Бригаден генерал Цолов заяви, че наред с участието в кампанията, Сухопътните войски провеждат редица учения през годината. „През миналата седмица проведохме тактическото учение с бойни стрелби „Мирен страж“, от днес започва полево лагерно обучение на артилерията и на инженерните формирования от Сухопътните войски, а в момента се провежда национално сертифициране на танков батальон на учебен полигон „Ново село“, допълни още заместник-командирът на Сухопътните войски.
Полковник Красимир Кръстев посочи, че военнослужещи и техника от Бригадното командване участват на трето събитие от кампанията. „За нас е важно децата и младежите, които разглеждат статичния показ и се запознават с професията на военнослужещия от информационната борса да осмислят, че да бъдеш войник е въпрос на чест и гордост“.
Гражданите и гостите на Гоце Делчев имаха възможност да получат информация за условията и реда на кандидатстване за служба в Българската армия на информационните борси на Сухопътните войски, Военновъздушните сили, Военноморските сили, Националната гвардейска част, служба „Военна полиция“, Централното военно окръжие и 68-ма бригада „Специални сили“.
Статичният показ на техника, въоръжение, оборудване и екипировка беше организиран от Бригадното командване в Благоевград и служба „Военна полиция“.
Събитието завърши с концерт на площада на самодейни състави и изпълнители от града и региона.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)