Избрани Новини

Методи Чимев получи подкрепа от спортисти и клубове в Дупница (снимки)

Над 200 души застават зад кандидат-кмета на ГЕРБ за трети мандат

Повече от 200 спортисти, треньори, ръководители на клубове и фенове дойдоха на срещата, организирана от ПП ГЕРБ - Дупница във връзка с развитието на спорта в града. Събитието се проведе в изградената през 2015 година Спортна зала, която е една от най-модерните лицензирани в България и приема международни състезания по различни видове спорт.  

Да подкрепи инж. Методи Чимев за нов, трети мандат като кмет на община Дупница в залата дойде един от най-добрите състезатели по борба в света – Даниел Александров, който е родом от града. "За човек като инж. Чимев мога да говоря само със суперлативи. Това е кметът, който прави изключително много за спорта в родния ми град и едва ли е имало и ще има друг такъв, така отворен към спорта. Аз и моите близки виждаме какво му е отношението и към спорта, и към развитието на Дупница, и такъв човек заслужава подкрепата на всички ни. Когато чуе за спорт, особено за подрастващи, веднага откликва и с цената на всичко помага. Водили сме вече разговори с него за идеята да се върна и да се състезавам от името на Дупница, и с нетърпение очаквам този момент", коментира Александров.

Специално за срещата, за да изкаже своята подкрепа, в залата бе и бившият национален селекционер на България по волейбол Найден Найденов. По време на събитието бяха представени кандидатите за общински съветници от листата, а официален гост бе Красимир Велчев – зам.-председател на ПГ на ГЕРБ и член на Изпълнителната комисия на партията. Народният представител Радослава Чеканска също уважи срещата.

Към присъстващите в залата Красимир Велчев се обърна с думите: "Ние вярваме във вашия успех. А успехът ще бъде и с нас, когато вие ни подкрепяте. Нашият слоган е: „Работа, работа, работа“. Това важи и за нас – хората, които се занимаваме с политика, но и за вас, защото великолепно знаете колко много работа се иска, за да станеш шампион." Красимир Велчев подчерта, че е видимо колко много е направено през последните години за спорта в Дупница. Той се обърна към листата с общински съветници на ГЕРБ и към кмета инж. Методи Чимев с думите: "Свършили сте страшно много работа, но ви пожелавам през следващия мандат да направите два пъти повече. Не се съмнявам, че това ще се случи."

Кандидатът за кмет Методи Чимев от своя страна заяви: "Не е тайна, че съм изключително голям фен на спорта и тази тема винаги е била сред водещите ми приоритети. Имаме страхотно талантливи деца, отлично подготвени треньори. Имаме успехи както на национално ниво, така и на международно. Вие сте хората, които разнасяте славата на България и Дупница, и аз ви благодаря. Бъдете само живи и здрави, продължавайте да тренирате усърдно, а аз и екипът ми ще продължим да помагаме винаги."

Срещата продължи с въпроси и идеи за подпомагане на спортните клубове в Дупница и селата. Повдигната бе темата за развитие на плувните спортове с възстановяване на басейна в СУ "Климент Охридски". "Имаше кандидати, стартирахме процедура. Идеята бе да се ползва от учениците и жителите с минимална такса от 50 ст., но се отказаха от намерението си. Това е проблем, по който работим и ще продължим да търсим финансиране, за да го решим", отговори инж. Чимев.

Сред отправените предложения имаше и такова за корекция на Наредбата за разпределение на средствата за подпомагане на спортните клубове и осигуряване на столово хранене за изявени деца от клубовете и от спортната паралелка в СУ "Св. Климент Охридски". "Ще бъдат разделени индивидуалните от колективните спортове, за да може всеки да получи това, което му се полага и да не бъде ощетяван. Но аз ще държа и на нещо друго. Всеки един клуб, който получава финансиране, задължително, поне веднъж годишно, да организира масов турнир за деца и юноши, за да се запалват все повече малчугани, а и да имат изяви. Все пак спортът е и здраве, а ние сме длъжни да обръщаме внимание. Що се отнася до идеята за столово хранене за тези деца – мисля, че това предложение дори не трябва да стои като тема за дебат, а да се реализира веднага", каза още той.

Интерес предизвика въпросът за изграждане на паркинг за нуждите на Спортната зала, особено при провеждане на турнири и мероприятия. "Ангажирам се след изборите да говоря по тази тема с министъра на спорта, а ако трябва и с министъра на регионалното развитие, разбира се, с участието на инж. Чимев за решаването на този проблем. Той не е само тук, а в цялата страна", отговори Красимир Велчев.

"Ние имаме проект за покриване коритото на реката, с капацитет за над 120 автомобили, но Община Дупница няма ресурс и ще бъде много хубаво да се осигури финансирането за това", допълни инж. Чимев. Този проект, заедно с изготвения идеен за хотелска и възстановителна база към залата, ще бъдат обект на последващи разговори за реализация.

Лидерът на ГЕРБ – Дупница Ивайло Константинов се обърна към присъстващите в залата с думите: "Много се радвам, че всички вие оценявате това, което инж. Методи Чимев и неговият екип направиха за спорта в Дупница през последните осем години. И не е случайно, че още преди няколко месеца тъкмо вие, представителите на спортните клубове, първи заявихте подкрепата си за него. Тук виждам и много ветерани. Те ще ви кажат, че това, което беше направено за спорта през двата мандата на инж. Чимев, не се беше случвало за 50 години преди това. Убеден съм, че през следващите четири години вие отново няма да бъдете разочаровани от кмета на Дупница инж. Методи Чимев, защото той е доказал, че, когато става въпрос за спорт, взема решенията си заедно с всички вас."

Един от най-успешните треньори в България по тенис на маса и президент на "Марек Дигеста" (Дупница) Любомир Ганчев връчи плакет в знак на признателност от името на спортните клубове за оказаната помощ от инж. Методи Чимев. "Какво е направено и се прави за спорта, то се вижда. Самият факт, че тук сме всички клубове, говори само по себе си. Няма клуб, който да не е потърсил съдействие през тези 8 години и да не е получил необходимото. Излишно е да го коментираме това. Така че, оттук насетне трябва да продължим още повече да работим за развитието на спорта, и най-вече сред подрастващите, а подкрепа за това от инж. Чимев е гарантирана, разбира се", коментира Ганчев.      



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов