Избрани Новини

Първи по рода си турнир по боча се проведе в Благоевград

Взеха участие потребители на социални услуги от Благоевград, Кюстендил и Ловеч

Днес се проведе първият по рода си турнир по боча за лица с физически и ментални увреждания, в който взеха участие потребители на социални услуги от Благоевград, Кюстендил и Ловеч. Участниците в състезанието бяха приветствани от Христина Шопова - зам.кмет по култура и хуманитарни дейности, която даде началото на турнира, като хвърли първата джак топка.
В турнира веза участие 6 отбора - отбор „Ильо войвода“ - Кюстендил – потребители от Дома за лица с физически увреждания, отбор „Люляков град“ - Ловеч – потребители от Центъра за социална рехабилитация и интеграция, отбор „Слънчев дом“ - Благоевград – потребители от Защитеното жилище „Слънчев дом“, отбор „Струма“ - Благоевград – потребители от Защитеното  жилище „Струма“, отбор „Искра - Зорница“ - Благоевград – потребители от Дневния център за деца с увреждания „Зорница“, Дневният център за пълнолетни лица с увреждания „Зорница“, Защитеното жилище „Искра“, отбор „Струмско“ – потребители от Защитено жилище „Струма“.
След изключително оспорвани игри се получиха следните резултати:
На 1-во място се класира отбор „Струма“ - Благоевград, които получиха купа, грамота и златни медали.
2-ро място – сребърни медали и купа за отбор „Слънчев дом“ - Благоевград
3-то  място – бронзови медали и купа за отбор „Люляков град“ - Ловеч
4-то място – отбор „Струмско“ - Благоевград
5-то място – отбор „ Искра-Зорница“ - Благоевград
6-то място – отбор „Ильо войвода“ - Кюстендил
Идеята е в бъдеще турнирът да се провежда ежегодно с участието на отбори на потребители на социални услуги от България и чужбина.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)