Избрани Новини

Кестени и вино предлагат днес в Брежани

Кулинарната изложба ще събере вкус и аромати от Пирин, Рила, Влахина и Малешевска планина

Днес камбаните на една от най-старите църкви в Благоевградска област – храм „Св.Димитър Солунски“ в Брежани, ще бие тържествено за празника на Св.Иван – покровителят  на българския народ.
Тържествен звън ще огласи село Брежани и за Десетия празник на брежанския кестен, който Сдружение „Хора и традиции“ организира съвместно с кметство Брежани, с изключителното съдействие на кмета на община Симитли Апостол Апостолов, както и с подкрепата на Югозападно предприятие - Благоевград.
Десетият празник на брежанския кестен ще започне с водосвет на кестеновата реколта и е кулминация на поредица от събития, които сдружението и Кметство Брежани организират.

Пленер, посветен на българската гора, е традиционно събитие на сдружението, резултатите от който са подредени в картинната галерия на село Брежани. Темата на пленера е в синхрон с целите на сдружението: да пазим безценното природно богатство и се грижим за неговото развитие.

На 19 октомври празникът на брежанския кестен започва с трапеза и хляб и неповторимото ухание на печените брежански кестени на Марчело Канестрели. Всяка година дамите на село Брежани ни изненадват с кулинарното си майсторство и изкуството да сътворят брежанските кестени в кулинарни продукти. Тази година към тях се присъединяват традиционни и вкусни ястия от още три планини. Кулинарната изложба ще събере вкус и аромати от Пирин, Рила, Влахина и Малешевска планина.

Празничната програма ще започне от 11.30 часа с участието на Ансамбъл „Веселие“, „Огражденска четворка“ и Оркестър „Щуро маке“ със солисти Ирина Паскалева и Здравко  Георгиев.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)