Предизборният щаб на ГЕРБ в община Кресна излезе с декларация - blagoevgrad.utre.bg

Предизборният щаб на ГЕРБ в община Кресна излезе с декларация

18 октомври 2019, 12:34 | blagoevgrad.utre.bg
  • Снимка:
    Община Кресна

Щабът призовава съгражданите си да не се поддават на опити за манипулация на общественото мнение

Предизборният щаб на ГЕРБ в община Кресна изразява своето възмущение от изказванията на Георги Свиленски, член на Националния предизборен щаб на БСП, по повод случващото се в общината. Според Свиленски работата на полицията за установяване на „изборен туризъм“ в Кресна е някак политически мотивирана и един вид акция за сплашване на хората. На г-н Свиленски припомняме, че действията на органите на реда са в резултат на десетки сигнали от жители на Кресна, че на техните адреси са регистрирани преди 6 месеца хора, които те не познават, практика, с която се прави опит за опорочаване на изборните резултати в полза на един от кандидатите за кметове на нашата община.
Такава политическа позиция, декларирана от един от членовете на Националния предизборен щаб на БСП може да има пагубни последици за стабилността и сигурността в района, както и за доверието на жителите на Кресна в държавните органи.
Категорично се разграничаваме от всякакъв негативен подтекст, който може да бъде доловен от тези изказвания, и заявяваме от името не само на Предизборния щаб, но и на всички членове и симпатизанти на ГЕРБ, своята благодарност от действията на органите на реда.
Полицията и жандармерията са държавни органи, а не политически. Те имат задължението да опазват реда и безопасността на всеки българин. Всеки опит да се настроят хората срещу държавните институции за сигурност и защита би бил крайно недостоен и Предизборният щаб на ГЕРБ в община Кресна горещо призовава всичките си политически опоненти по никакъв повод да не се опитват да политизират действията на полиция и жандармерия.
Остава въпросът: Кой има причина да се тревожи от присъствието на органите на реда? Жители на Кресна споделят с нас, че с по-явното присъствие на полиция по улиците се чувстват по-спокойни, особено нощем. Липсата на нощно полицейско присъствие в Кресна, което да осигури защитата и сигурността на съгражданите ни е проблем, който настоящият кмет за четири години не успя да реши.
Предизборният щаб на ГЕРБ в Общината призовава съгражданите си да не се поддават на опити за манипулация на общественото мнение и нагласи.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета