Избрани Новини

Кандидат-кметът на ГЕРБ д-р Камбитов: Ще изградим Индустриална зона в Благоевград

"Целим Благоевград да се превърне в център на високоефективните производства", добави Камбитов

Благоевград е на път да се превърне в привлекателен център за инвеститори, предлагащи високоефективни производства. Вчера бе подписан Меморандум за сътрудничество между Община Благоевград и „Индустриални зони" ЕАД.
Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Благоевград д-р Атанас Камбитов, който стартира в изминалия мандат процеса за изграждане на Индустриална зона, заедно с правителството, благодари за подкрепата на  министър-председателя Бойко Борисов, на министъра на икономиката Емил  Караниколов и на Антоанета Барес, изпълнителен директор на НКИЗ.
„Ние даваме терена, а НК „Индустриални зони" ЕАД осигуряват финансовия ресурс. Хубавото е, че към момента имаме цялата довеждаща инфраструктура – транспорт, ел.захранване, пречиствателна станция. Ако не бяхме изградили третичното стъпало, нямаше как тези предприятия да се включат и да работят. За разлика от други общини,  ние не търсим финансовия резултат от този терен. Община Благоевград ще даде мястото на цената на земеделска земя, защото в противен случай няма да отговорим на очакванията на инвеститорите. Другото, което иска бизнесът, е да има условия за построяване на производствените бази, и това осигуряваме. Ние не искаме нискоефективно производство, защото тогава се търси евтина работна ръка. Искаме високоефективни производства, с висока добавена стойност, високи възнаграждения, висок стандарт", заяви д-р Камбитов.
Изпълнителният директор на НК „Индустриални зони" ЕАД Антоанета Барес сподели, че е приятно изненадана от направеното до този момент.
„Общината е свършила много работа, остава само теренът да се парцелира и да се направи инфраструктурата на място. Самото местоположение на Благоевград предполага възможност за привличане на инвестиции както от малкия и средния бизнес, така и от чуждестранни компании", каза Антоанета Барес.
След подписване на меморандума „Индустриални зони" ЕАД вече промотира Благоевград като център за разширяване или ситуиране на ново производство.
На подписването на споразумението присъстваха областният координатор на ГЕРБ-Благоевград и народен представител Даниела Савеклиева, областният управител Бисер Михайлов, кандидат-съветниците от ПП ГЕРБ Кирил Илиев, Кирил Георгиев, Александър Петков, водачът на листата на ЕНП (ЕНП СДС БДО) Радослав Тасков и представители на бизнеса.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)