Избрани Новини

Методи Чимев: Важна е комуникацията между централна и местна власт

Кандидатът за кмет на Община Дупница посети празника на село Яхиново

„Имате такъв достоен кмет и човек, че не зная за какво трябва да правим избори тук. В рамките на тези 4 години, ако всички кметове бяхме толкова активни, както Софка Скоклева, сигурно чудеса бихме направили." С тези думи се обърна към жителите на село Яхиново кандидатът за кмет на община Дупница инж.Методи Чимев. Празника на най-голямото село в областта, което е и най-близо до административния център Дупница, уважи и част от листата с кандидат-съветници от ПП ГЕРБ.
„Нашата политика не е да хулим и да обиждаме опонентите. Достойни хора има във всички листи“, отбеляза кандидатът за трети мандат за кмет от ПП ГЕРБ. Методи Чимев посочи също, че е важна връзката и комуникацията между централната и местната власт, тогава има разбиране и помощ.
Относно състоянието на инфраструктурата в цялата община инж.Чимев коментира, че проблемът не е от вчера или от последните години, а е доста отдавна. „За с.Яхиново вече има избран изпълнител за подмяна на водопровода. Ние сме готови и в момента, в който бъде преведен необходимият ресурс, избраната фирма ще стартира работа. С подмяната на водопровода отиваме на следващия етап – рехабилитация на улиците“, обясни кметът Чимев.
„Едно нещо мога да гарантирам – и за себе си, и за Софка Скоклева, – че това, което е обещано от нас, е преценено дали може да бъде направено“, категоричен бе инж.Чимев. Той призова на 27 октомври хората да проявят мъдрост и да помислят внимателноq преди да пуснат гласа си за някого. „Искрено се надявам това да бъдем ние – с номер 43 за кандидатите от ПП ГЕРБ“, каза досегашният градоначалник на Дупница.
„След 4 години отново заставам пред вас, за да поискам вашето доверие. Кандидатирам се с една единствена цел: да продължа благоустрояването на селото ни и превръщането му в желано място за живеене.“ С тези думи се обърна Софка Скоклева към своите съграждани, дошли да уважат празника на населеното място. Тя отбеляза, че най-голямото село в общината не спира да се развива и в него има функциониращо училище, детска градина, поща, малък разнообразен бизнес и много търговски обекти.
„През изминалия мандат започнахме да решаваме най-неотложните проблеми – водоснабдяване, канализация, сметосъбиране и чистота, поддържане на уличната мрежа, здравеопазване, обществен ред и грижи, подпомагане на възрастните и хората в неравностойно положение“, посочи Скоклева. Тя отбеляза, че следващата задача, която ще се свърши със съдействието на Община Дупница, е подмяната на водоснабдителната мрежа, изградена преди повече от 60 години. „Това ще се случи в началото на 2020 година, тъй като проектът за подмяна на първия етап от 5,6 км е на стартовата линия“, заяви Софка Скоклева.
Тя коментира и честите спирания на тока и обясни, че има уверение от електроснабдителното дружество, че това ще бъде сведено до минимум. Като част от направените инвестиции в населеното място, кандидат-кметицата за втори мандат посочи пътя Яхиново – Червен брег – Крайници – Сапарева баня. „Работи стоматологичен кабинет, а задачата ми е да разкрием лекарски, за което има възможност вече и в сградата на кметството. Благодарение на Община Дупница и кмета Чимев, сградата на кметството вече е собственост на селото. Бяха заделени 92 хил.лв. за закупуването й и сега вече могат да се предприемат мерки за нейното саниране. Благодаря на г-н Чимев за спазеното обещание, което даде в началото на мандата“, каза Скоклева. Тя отбеляза и изградената паметна плоча на Васил Левски благодарение на дарения от жители на селото.
Като бъдещи приоритети в работата си, ако отново бъде избрана за кмет, Софка Скоклева посочи също: изграждането на още един мост над река Джубрена и реновиране на стария; газификация на селото; довършване на постройката в гробищния парк; да се запази функциониращо училището и т.н. „Нека заедно да превърнем Яхиново в съвременно селище и на 27 октомври да си дадем шанс с номер 43 в бюлетината“, обърна се към своите съграждани тя.
Кандидатът за общински съветник и досегашен председател на ОбС - Дупница Емил Гущеров  заяви: „Това е нашият отбор – хора на реалностите, а не на голите обещания. И след 27-ми ще можем да се гледаме в очите, защото ние обещаваме това, което можем да свършим, както досега видяхте.“ Той увери, че ако бъде избрана досегашната кметица Софка Скоклева, тя ще продължи да работи за доброто на Яхиново. „Изборите са в 43-тата седмица от годината, така че лесно се помни за кого трябва да гласувате на 27 октомври“, каза Емил Гущеров.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)