Избрани Новини

Блъснаха пешеходка на зебра в Благоевград

Друга блъсната пешеходка почина

На територията на област Благоевград през уикенда са станали следните ПТП:

- На 18.10. около 14:00 часа на ПП1 Е-79 между Благоевград и Симитли лек автомобил „Ауди“ с 28-годишен водач от Северна Македония не спазва необходимата дистанция и се удря в движещ се пред него в колона от автомобили лек автомобил „Мицубиши“. В резултат на рязкото спиране на лекия автомобил „Ауди“ той е ударен в задната си част от лек автомобил „Тойота Авенсис“, като с болки в главата е пострадала пътничка в лекия автомобил „Ауди“.  Пробите за наличие на алкохол в издишания въздух на водачите са отрицателни.

- На 18.10. около 19:30 часа на ул.“14-ти полк“ в Благоевград лек автомобил „Опел Мерива“ с 59-годишен водач от Благоевград е блъснал неправилно пресичаща пътното платно 89-годишна жена от града. Пострадалата е настанена за лечение в МБАЛ-Благоевград, като по-късно вечерта е починала. Пробата с техническо средство е отчела наличие на 1,38 промила алкохол в издишания въздух на водача на автомобила. По случая е образувано досъдебно производство.

- На 19.10. около 12:20 часа на път II-84 в района на с.Баня е станало ПТП, при което лек автомобил „Тойота“ с 31-годишна водачка от Стара Загора, движейки се с несъобразена с пътните условия скорост, излиза вляво от пътното платно и се преобръща в крайпътна канавка. С фрактура на шиен прешлен е пострадала водачката на автомобила.

- Вчера около 17:10 часа на кръстовище, образувано от бул.“Св. Димитър Солунски“ и бул.“Васил Левски“ в Благоевград лек автомобил „Опел Корса“ с 27-годишен водач от Благоевград блъска 54-годишна жена от града, пресичаща пътното платно на обозначено за целта място. Пешеходката е пострадала с фрактура на лакътна става. Пробата за наличие на алкохол в издишания въздух на водача на автомобила е отрицателна.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов