Избрани Новини

Изправят пред съда в Кюстендил двама шофьори, карали пияни

Единият изпил три бири, другият - 300 мл ракия

Районна прокуратура - Кюстендил е предала на съд двама обвиняеми за управление на моторно превозни средства след употреба на алкохол – престъпление по чл. 343б, ал. 1 от НК.

На 9.10.2019 г. обвиняемият С.С. (на 37 години) шофирал лек автомобил „Ауди“ по ул.„Антим I“ в Кюстендил, когато бил спрян за проверка. Водачът бил тестван за употреба на алкохол с техническо средство, като индикаторната му скала отчела 3,03 промила алкохол в кръвта. Обвиняемият С. признал пред полицейските служители, че бил изпил около 300 мл ракия, след което управлявал колата си. Бил му съставен акт за установяване на административно нарушение, който той подписал без възражения.

Предстои насрочване на делото в Районния съд.

Другият обвиняем – четиридесет и девет годишният В.С., се качил да управлява лек автомобил „Нисан“, след като изпил три бири. При проверка, извършена от автопатрул на ул. „Овощарска“ в Кюстендил било установено, че водачът шофира с 1,97 промила алкохол.

За обвиняемия С. това е поредно наказателно производство за управление на МПС в пияно състояние, след като му е било налагано наказание за същото престъпление.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)