Избрани Новини

ДНК анализ ще посочи коя е майката на изоставеното в Петрич бебе

Арестуваната жена твърди, че е гледала пеленачето за няколко часа

ДНК анализ ще докаже коя е майката на изоставеното в болница в Петрич 7-дневно бебе. Това обясни пред NOVA директорът на дирекция "Социално подпомагане" Елеонора Сливкова. "Имаме едно бебенце в прекрасно здраве. Информацията, с която се разполага, е оскъдна и тече разследване. Ние сме сезирали прокуратурата, за да се установи дали има престъпление и да се намери подходящо приемно семейство", каза тя.

Полицията откри жената, за която се подозира, че е изоставила бебето, но тепърва ще се установява дали тя е истинската майка. Близките ѝ твърдят, че тя само го е гледала за няколко часа и било на нейна приятелка, след което го била отвела в "Социално подпомагане" в отдел "Закрила на детето". Хората в село Старчево разказаха за 38-годишната Анна Азова, че е добра жена.

"В рамките на няколко дни ще се установи кои са родителите му и причините, довели до изоставянето на бебенцето. Важно е да видим дали ще се стигне до повдигнато обвинение, но за детето обаче е най-добре да бъде при родителите си", каза още Сливкова.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)