Избрани Новини

Условни присъди получиха трима наркопласьори

Двама от тях отглеждали и коноп

Съдът одобри споразумения, сключени между Окръжна прокуратура - Благоевград и подсъдимите Г.С., М.П. и С.Т., обвинени за незаконно държане на наркотици с цел разпространение.
В периода от 25.08.2019 г. до 27.08.2018 г. подсъдимият Г.С. държал с цел разпространение високорисково наркотично вещество – коноп (марихуана), с общо тегло 4701 грама. Дрогата била укривана от него на различни места - в апартамент в кв.„Освобождение“ в Благоевград, в местността „Реката“ в района на с.Вуково, община Бобошево, както и в стопанска постройка в махала „Пинтийска“ в района на с.Логодаж. Стойността на наркотика възлиза на 18 804 лева.
Освен това подсъдимият засял и отглеждал в няколко ниви растения от рода на конопа – 211 броя. В жилище в Благоевград Г.С. държал акцизни стоки без бандерол – 297 кутии цигари марка „Trokadero Blue Slims“, на обща стойност 2 227,50 лева.
За извършените от него престъпления му е определено наказание от три години „лишаване от свобода“ с петгодишен изпитателен срок и глоба в размер на 10 000 лева.
Една година и три месеца „лишаване от свобода“ с тригодишен изпитателен срок е наказанието, наложено на подсъдимия М.П. за това, че на 30.05.2018 г. без надлежно разрешително държал коноп (марихуана) и амфетамин с цел разпространение. Престъпното деяние било извършено от него в жк.„Цар Самуил“ в Петрич. Мъжът отглеждал и 116 растения от рода на коноп (марихуана), представляващи високорискови за общественото здраве, на нива от 50 кв.м. в района на с.Куково.
Подсъдимият С.Т. се е признал за виновен и се е съгласил да му бъде наложено наказание от една година „лишаване от свобода“ с тригодишен изпитателен срок за незаконно държане на коноп (марихуана) с цел разпространение. Престъплението било извършено от него на 11.05.2019 г. в местността „Студената водичка“, в района на с.Драгуш, община Петрич. Наркотикът бил разпределен в шест обекта с различно съдържание на тетрахидроканабинол. Общата му стойност е 9 936 лева.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)